• olum-danstoernooi-diow-hans-choufoer (23)
 • olum-danstoernooi-diow-hans-choufoer (10)
 • olum-danstoernooi-diow-hans-choufoer (28)

Vandaag vond er alweer het derde danstoernooi van CVO (Olum) in het TOV plaats. Het was een groots toernooi waar 17 verenigingen aan deel namen. Uit Helmond, maar ook uit Valkenburg, Hapert, Eersel en Reusel. De vier mensen van de organisatie hadden kosten noch moeite bespaard om er weer een grandioos dansfestijn van te maken. Maar liefst 160 kinderen en ruim 120 volwassenen streden om een fel begeerde beker. Er waren twee categorieën die gedanst werden. Het garde dansen (carnavalsdansen) en het showdansen. Laatstgenoemde was een mengeling van dansen met diverse stijlen muziek: hip-hop, R&B en streetdance om er een paar te noemen. Er waren in totaal vierenzeventig dansen die gedaan moesten worden en de jury bestond uit zes juryleden, een wedstrijdcommissaris en een wedstrijdcoördinator. Verder werd er gekeken naar onder andere de kostuums, de make-up en de regelmaat van het dansen. De jury waren originele mensen van de SVD, het Samenwerkingsverband van Vrije Danstoernooien. De zaal was afgeladen vol met ouders, kinderen en natuurlijk de oma’s en de opa’s.
Om 09.30 uur werd het evenement geopend door wethouder Frans Stienen. Kort daarna nam de voorzitter van het SVD, dhr. Kanters het woord die iedereen nog eens succes wenste. Tot slot nam de voorzitter van Olum, dhr. van Lieshout even het woord die de vrijwilligers bedankte en ook de sponsors en de twee mensen van de EHBO, Margareth Veldhuis en Peter Verbakel even extra bedankte en de strijd kon beginnen…
Als eerste waren de meisjes in de categorie Minioren en junioren A aan de beurt. Op het podium waar de meisjes bezig waren was het een zee van kleuren, glitter en netjes opgemaakte gezichtjes. Zoal eerder vermeld lieten de meisjes behalve het gardedansen ook de showdansen zien en men verbaasden zich over de elasticiteit, tempo en het ritme van allerlei muziekstijlen.
In de middag was het de beurt aan de dames in de categorie junioren B en de senioren. De meisjes van de vereniging de Rampetampers wisten een bijzonder mooie show in de jaren vijftig stijl te presenteren. Zwart/witte wijde rokken bewogen soepel op de rock en roll muziek. De Olum meisjes zelf wisten het publiek en de jury te imponeren met hun dansen en het solo dansen van enkele leden. Olum wist hiermee maar liefst vijf keer de eerste prijs te behalen en een keer een tweede prijs. Een succesvolle middag dus. Ook het publiek was erg enthousiast: er werd veel mee geklapt en gejuicht en de mensen bleven ook flink aan het fotograferen en filmen. Sommige opa’s en oma’s glommen van trots bij het zien van de kunsten van hun kleinkinderen. Al met al was het een gezellige middag en na de uiteindelijke prijsuitreiking bedankte de voorzitter van Olum iedereen en hoopte iedereen volgend jaar weer te mogen begroeten….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

2,847 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. vivian Reply

  het was niet de kattendonders maar de rampetampers met de zwart witte rokken
  en er deed ook een vereniging uit gemert mee

 2. natascha Reply

  onze vereniging Let’s dance komt niet uit Voerendaal maar uit Valkenburg.

  maar wil wel graag even kwijt dat jullie het super georganiseerd hebben.
  (vooral de verzorging van de ehbo voor mijn dochter fabienne).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *