• Struikelstenen 26-9-2019 Henk v Dijk DIOW (32)
  • Struikelstenen 26-9-2019 Henk v Dijk DIOW (20)
  • Struikelstenen 26-9-2019 Henk v Dijk DIOW (13)

Heemkundekring Helmont heeft het initiatief genomen om de Joodse- en Sinti slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog met struikelstenen te herdenken. Op relevante plaatsen in de binnenstad werden herdenkingsstenen in het trottoir geplaatst voor de woonhuizen, waarin de slachtoffers tijdens de oorlogsjaren leefden. Op deze zes en twintigste september, werden de struikelstenen onthuld via een wandelroute die door alle belangstellenden werd gelopen. Alle stenen werden met medewerking van leerlingen van het ROC ter Aar uit Mierlo afdeling Infra aangebracht. Voor hun ook een heel bijzondere klus , die ze perfect hebben uitgevoerd. Als eerste was de Heistraat aan de beurt voor de onthulling. In de Heistraat op nummer 70 woonde de Familie Coppel tijdens de oorlogsjaren.

Als gastspreker was Bert Kuijpers hierbij aanwezig, met een gepast verhaal, omdat hij deze mensen ook nog had gekend. De onthulling van de Struikelstenen voor familie Coppel werd door wethouder Eric de Vries gedaan. Hij veegde hier het zand van de stenen.

Het volledige verhaal kunt u lezen in het boek, Niet vergeten…Struikelstenen in Helmond’, uitgegeven door Heemkundekring Helmont .Het boek is vanaf 25 september 2019 verkrijgbaar bij Heemkundekring Helmont in het Baken aan de Pastoor van Leeuwenstraat en is ook te koop bij Boek en Kantoor De Ganzenveer aan de Oude Aa voor € 6,95.

Foto’s ,Henk van Dijk

174 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *