• AY6D7708
  • AY6D7738
  • AY6D7713

Het IVN-Helmond kondigde voor zondag 4 maart de wandeling in de Stiphoutse bossen aan als een vogel- en diersporenwandeling. De opkomst was, mede dankzij het prachtige weer heel groot en daarom werd het gezelschap in twee groepen verdeeld. In de groep die met natuurgids Anne Regts meeliep, wandelden nogal wat jonge kinderen mee.

Aangespoord door het enthousiasme van Anne speurden de kinderen naar diersporen. Ze zochten naar wormen, pissebedden (het zijn eigenlijk landkreeftjes die in vochtige omgeving verblijven) en naar veertjes, braakballen en sporen van spechten. De wandeling bleek een belevenis voor de jeugd: ze mochten in ‘klimbomen’ klimmen en er weer uit natuurlijk. Een enkeling zag zich genoodzaakt om met hulp van vader het natuurlijke klimtoestel te verlaten.

Ook werd regelmatig stilgestaan om te luisteren naar de vogeltjes die zich al volop lieten horen: de pimpelmees en koolmees, maar ook de specht die op de bomen roffelde en het hoge geluid van het kleinste vogeltje van Nederland, het goudhaantje.

Na een twee uur durende wandeling kriskras door de bossen, langs bevroren meertjes en vele omgewaaide bomen, mochten we Anne bedanken voor zijn uitleg en zijn verhalen. Voor meer informatie over IVN, kijk op: IVN Helmond

Van de wandeling van de andere groep heeft Erwin Peek een mooi videoverslag gemaakt dat u kunt terugzien op:  Ditisonzewijk natuur Stiphoutse bossen

Jeugd-IVN  een mooie gelegenheid om de natuur te beleven

Wist u dat IVN-Helmond een jeugdafdeling heeft?

Een meisje in de groep was zo enthousiast over alles wat Anne liet zien, dat ze tegen Anne vertelde, dat ze later ook natuurgids wilde worden. Toch had ze nog nooit van het jeugd-IVN gehoord, dus heeft Anne haar er over verteld.

Als uw kinderen tussen de 6 en 15 jaar zijn en veel belangstelling hebben voor de natuur, dan biedt lidmaatschap van het jeugd-IVN Helmond de ideale gelegenheid om hen kennis te laten maken met het IVN en de vele natuur die Helmond biedt.

Voor meer informatie: Jeugdafdeling IVN Helmond

Foto’s en tekst Anja Donkers

1,909 totaal aantal vertoningen, 6 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *