In navolging van pionier Repaircafé Rijpelberg en het Repaircafé in Helmond-Oost heeft Mierlo-Hout, en daarmee de wijken Helmond-West en Brandevoort een eigen Repaircafé. Zaterdag werd het nieuwe Repaircafé officieel geopend door wethouder Nathalie van der Zanden.
Na een korte toespraak door Piet en Adriaan en de wethouder ontving het Repaircafé uit handen van Nathalie van der Zanden een cadeautje van de gemeente Helmond: een compressor. Daarmee wil de gemeente het initiatief ondersteunen. Van der Zanden: ’Het draagt bij aan duurzaamheid, spullen worden nu gemaakt in plaats van weggegooid. Ik heb veel waardering voor het initiatief van het KBO en voor de organisaties die het initiatief hebben ondersteund.’
Het Repaircafé is een initiatief van het KBO-St. Lucia en kon worden opgezet dankzij de samenwerking met de wijkraad, stichting MierloHoutinActie en wijkhuis De Geseldonk.

Vele belangstellenden brachten een bezoek aan het nieuwe Repaircafé. Diverse ‘klanten’ hadden hun defecte apparatuur al vast meegenomen en daar werd ook direct aan gesleuteld. Vrijwilligster Annie van Bavel is ervaren naaister en zij kon direct aan de slag met het verstellen van kleding. Ook kleine reparaties aan fietsen werden zaterdag al direct verricht. Een oud-inwoonster van Mierlo-Hout (ik ben er geboren en getogen) had over het initiatief gelezen en bracht haar oventje mee. ‘Het is nauwelijks gebruikt, maar helaas is de garantie verlopen en ik hoop dat zij kunnen vinden wat er aan scheelt,’ legde zij haar komst uit.
Het Repaircafé in Mierlo-Hout is nu van start gegaan met een 14-tal vrijwilligers maar meer vrijwilligers zijn altijd welkom.

Kleine reparaties

U kunt er terecht voor reparaties aan kleine draagbare huishoudelijke apparaten, elektrisch of aangedreven op batterijen speelgoed, houten speelgoed, slijpen van handgereedschap en huishoudelijk snij- en knipgereedschap, kleine reparaties aan fietsen, radio, tv en ander elektronisch materieel, herstellen en aanpassen van schone en gewassen kleding.
De reparaties zijn gratis, echter u dient zelf voor de onderdelen te zorgen. Ook is een vrijwillige donatie welkom, zodat de vrijwilligers een kopje koffie kunnen genieten tijdens hun werkzaamheden.
Voorlopig is het Repaircafé tweemaal in de maand open: de volgende opening is op donderdag 21 september van 13.00-16.00 uur.
Voor informatie over het Repaircafé: repaircafé@kbo-stlucia.nl of bel naar Adriaan van Veggel 0492-841112 of 06-28085461 of kom gewoon eens kijken aan de Cederhoutstraat 44 te Mierlo-Hout.

Meer-Mierlo-Hout-digitaal-wijk-nieuws:
www.mierlo-hout.ditisonzewijk.nl
Facebook: Mierlo-Hout
Twitter @MierloHout_nu
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over ,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Activiteiten-Kalender, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

1,943 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *