Ook Whatsapp Buurtpreventie in Brouwhuis

Binnenkort kan iedereen die in Helmond Brouwhuis woont meedoen met de buurtpreventieapp van de gemeente Helmond. De bedoeling is om Helmond Brouwhuis zo veilig mogelijk te maken en te houden en bij verdachte situaties van allerlei aard te melden via de app. Het is niet de bedoeling ook melding te maken op deze app van vermiste (huis)dieren of vragen aan de gemeente. Het is dus alleen bedoeld voor verdachte situaties.

Informatieavond

Op 3 oktober werd er een avond gehouden voor de bewoners van Brouwhuis. Daar konden mensen terecht voor informatie, uitleg en eventueel aanmelden voor deze app. Deze avonden worden niet gehouden in alle wijken tenzij er per wijk veel vraag naar is. De ontwikkelaar van deze app is Lex van Gennip die werkzaam was bij de Gemeente Helmond. Inmiddels krijgt hij steun van enkele vrijwilligers die de app zullen beheren. Maar het zou mooi zijn als er in alle wijken interesse is voor dit systeem. En de enige voorwaarde is dat men in de wijk woont en minimaal 18 jaar is.

Beheerders

Inmiddels zijn ze in Brouwhuis al zover: de gebieden zijn gekaderd en hebben inmiddels al een groepsnummer gekregen. Wat nog wel nodig is zijn beheerders. Want het is niet de bedoeling dat een persoon over heel Brouwhuis gaat. Daarom zijn ze op zoek naar mensen die de groepen graag willen gaan beheren. Mocht je interesse hebben gekregen na dit bericht, kom dan 5 november nog een keer terug op de informatieavond.  Daarin wordt alles uitgelegd wat het beheer van de Whatsappgroep gaat inhouden enz. De locatie van deze avond zal op een later moment bekend worden gemaakt op Ditisonzewijk.nl

Voor verdere informatie kunt u terecht op de site buurtpreventieHelmond

14 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *