• DIOWHCH van Oorschot (17)
  • DIOWHCH van Oorschot (20)
  • DIOWHCH van Oorschot (23)

Op de Steenweg was het op maandagavond 9 september erg druk. De halve Steenweg was afgezet, door dranghekken die het verkeer tegen moesten houden. Zelfs het trottoir was afgezet en witte stoelen waren opgesteld op de rijweg. Halverwege de Steenweg stond het vol met mensen alsof er een feestje werd gehouden. En dat klopte inderdaad. De reden voor deze happening was meer dan verdiend: de familie van Oorschot kreeg vandaag het predicaat ‘Hofleverancier’.

Omstreeks half zeven werden de aanwezigen verrast door de muziek van Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia, die de Steenweg op kwam marcheren. Voorop het bestuur met in het gezelschap de burgemeester, mevrouw Elly Blanksma. Ze hielden halt voor nummer 36, de winkel van de familie van Oorschot, Van Oorschot schoenen en tassen.

Toen nam de heer van Oorschot even het woord, heette iedereen welkom en na een kort praatje gaf hij het woord aan mevrouw Blanksma. Deze begon te vertellen over de familiegeschiedenis sinds honderd jaar en wat deze familie eigenlijk voor Helmond betekende en nog steeds betekent. Na het verhaal en enkele anekdotes feliciteerde zij de familie van Oorschot met het behalen van het predicaat Hofleverancier. Daarna onthulde de burgemeester samen met de familie het gevelwapen dat aan de muur hing. Hiervoor bedankte de heer van Oorschot iedereen voor de aanwezigheid en nodigde iedereen uit om in de winkel nog even wat te drinken en na te praten. Aangezien er erg veel genodigden aanwezig waren bleef het gezelschap maar buiten staan en werd er getoost op de behaalde ‘Koningstitel’. Het was een mooie receptie waar veel herinneringen van vroeger werden opgehaald…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

134 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *