Zondag 25 augustus was het een dag waarop je je niet kon vervelen. Tijdens deze koopzondag was er ook een grote Oosterse markt te bezoeken in het centrum van Helmond.

Bij een Oosterse markt denkt men al gauw aan lekker eten. Nou, dat klopt als een bus. Op de markt werden de bezoekers al ontvangen met mooie Indonesische muziek en heerlijke geuren. Het was schitterend weer, de terrassen overvol en veel, heel veel publiek. Op de kiosk was dansgezelschap in mooie Oosterse kledij aan het dansen. Het was de dansgroep Sekar Ayu, die een voorstelling gaf. De danseressen, uiteraard in prachtige kledij gestoken voerden een welkomstdans op en nodigden het publiek om mee te dansen. En waarachtig, er waren liefhebbers genoeg. Al gauw stonden er enkele dames uit het publiek mee te dansen op de muzikale klanken van de band What’s a name. Tijdens de pauzes kon men op hun gemak even rondslenteren over de markt die voornamelijk uit Oosterse eetkramen bestond. En de kramen die etenswaren verkochten werden ook erg goed bezocht. Een kraam had het druk met zijn speciale gebakken banaangerechten. Even verderop kon men zich te goed doen aan heerlijk ruikende satés , nasi en bamigerechten, loempia’s en andere lekker uitziende gerechten. Een andere kraam verkocht lekkere grote (en kleine) stukken spekkoeken. Maar er waren ook sauzen, zoals diverse soorten sambal en andere kruiden te verkrijgen.

Iets verderop stonden kramen die opvielen door felle kleuren van allerlei sieraden, knuffeltjes en armbandjes. Men kon het haar laten vlechten met linten en bandjes in de meest felle kleuren. Ook waren er decoraties te krijgen en natuurlijk kleding van Oosterse makelij.

Het was weer een aantrekkelijk evenement voor iedereen van alle leeftijden. En het was druk terwijl de bezoekers bleven komen. En als men even wilde rusten? Nu, dan probeerde men toch een plaatsje te bemachtigen op een terras. En dat het gezellig was, dat is zeker…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

497 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *