Op Tweede Pinksterdag, 5 juni, viert Museum Helmond de landelijke Dag van het Kasteel.

Het is een ideaal uitje voor het hele gezin. De beide locaties, Kasteel Helmond en de Kunsthal, zijn op deze dag geopend van 11.00-17.00 uur. Bezoekers, kinderen en volwassenen, ontvangen 50% korting op een entreekaartje.

Het programma in het kasteel

• Beluister de muziek van troubadour Lucas Florent. En ontmoet de laatste heer van het kasteel, Wesselman van Helmond, in hoogsteigen persoon!
• Er zijn museumgidsen aanwezig, zij vertellen verhalen over de bewoners van dit kasteel, hoe woonden ze, wat deden en aten ze bijvoorbeeld.
• De kleinste bezoekertjes kunnen meedoen aan een middeleeuwse verkleedpartij, en wapenschilden, ridderhelmen en prinsessenhoeden versieren in de raadzaal op de eerste verdieping. Op het binnenplein staan middeleeuwse spellen, je kunt ballen tegen blikken gooien, je hoofd in een schandblok zetten (leuk voor een foto!), deelnemen aan de schildknapenroute of een speurtocht doen in de kasteelkelders.

Het programma in de Kunsthal
Een paar minuutjes lopen van het kasteel vandaan, na een korte oversteek over de Zuid-Willemsvaart, ben je aanbeland bij de Kunsthal, de tweede locatie van Museum Helmond. In het moderne gebouw aan het Frans Joseph van Thielpark 7 kun je twee prachtige tentoonstellingen bewonderen: ‘Werk voor een betere wereld’, met kunst van beroemde Stijlgenoten als Bart van der Leck, Lou Loeber, Johan van Hell en Peter Alma’ en ‘Photographs from the east’ van de beroemde Amerikaanse Magnumfotograaf Steve McCurry. Een van zijn hoogtepunten te zien in de Kunsthal, is het indringende portret van het Afghaanse meisje met de groene ogen dat in 1985 op de cover van National Geographic verscheen.

Even ontspannen
In het sfeervolle kasteelcafé in het kasteel kun je even bijkomen onder het genot van een lekkere kop koffie en appelgebak. Ook kun je er een broodje nuttigen of genieten van een zelfgemaakte soep van de dag.

Bereikbaarheid, parkeren & openbaar vervoer
Kasteel Helmond en de Kunsthal worden gescheiden door de Zuid-Willemsvaart en liggen op circa 4 minuten lopen van elkaar. Parkeren kan vlakbij de twee locaties, onder andere in de Boscotondo parkeergarage (nabij de Kunsthal) en onder de luchtbrug de Traverse (nabij het kasteel). Ook met het openbaar vervoer zijn de beide locaties goed te bereiken. Het is circa 10-15 minuten lopen vanaf het station naar Kasteel Helmond en de Kunsthal. Vanaf het station volg je de zwarte VVV bordjes.

1,731 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *