Open dag Helicon MBO Helmond

Buitensport, Food en Wildlife

Open dag Helicon MBO Helmond met 3 nieuwe opleidingen

 

Tijdens de open dag op zondag 17 februari presenteert Helicon MBO Helmond drie nieuwe opleidingen: Food professional op niveau 3, Wildlife management en Allround coördinator instructeur buitensport op niveau 4. Hiermee breidt de school haar aanbod uit binnen haar profiel Voeding, Dier en Outdoor en recreatie. Met live cooking, workshops en speeddates geven de studenten een kijkje in de wereld van het mbo. Voor vmbo- en havoleerlingen een goede gelegenheid om kennis te maken met de beroepspraktijk van mogelijke vervolgopleidingen.

 

Allround coördinator instructeur buitensport

Vrije tijd en recreatie worden steeds belangrijker in Nederland. Want beweging en ontspanning, het liefst buiten is goed voor ons welzijn. In de sportlessen leren de studenten om veilig en verantwoord de big five outdoor-sporten te beoefenen: Boogschieten, ATB/mountainbike, Kajak, Hike en Oriëntatie & Klimmen. Begeleiding van groepen en organisatie van evenementen is een even belangrijk onderdeel van de opleiding. Verder zijn er verschillende excursies en kampen (o.a. Ardennen). Ook ondernemerschap, klantgerichtheid, flora en fauna, communicatie en marketing komen uitgebreid aan bod.

 

Food professional

Koken met dagverse producten, foodtrucks op festivals en voor de supermarkt, een eigen groente- en kruidentuin bij het restaurant…. De nieuwe opleiding Food professional speelt in op alle nieuwe trends en ontwikkelingen. De studenten leren alles over voeding én over klanten. Ze kunnen koken en regelen ook de inkoop en het vervoer. Door de lessen in gastvrijheid en creativiteit weten zij goed advies te geven en gaan ze aan de slag als verkoopmedewerkers, gastvrouw/-heer of maaltijdbereiders in de catering, (vers)winkels, restaurants of evenementenorganisaties. Met deze niveau 3 opleiding kun je ook doorstromen naar Voeding en welzijn niveau 4. Tijdens de Open dag zijn geven de studenten live cooking demonstraties.

 

Wildlife Management, uniek in Nederland

Steeds meer natuurgebieden staan onder druk, wilde dieren worden bedreigd in hun voortbestaan. In het (verre) buitenland en zeker ook in Nederland, onze eigen streek en stad. Om onze waardevolle natuur te kunnen behouden is kennis en passie nodig. Om het publiek te kunnen voorlichten, natuurbeheer uit te voeren en maatschappelijke betrokkenheid te creëren. Vanaf volgend schooljaar wordt de huidige specialisatie Wildparkmanagement een complete driejarige opleiding Wildlife management. De studenten gaan praktijklessen volgen ín dierentuinen, bij natuurbeheerorganisaties en opvangcentra. Projectopdrachten komen uit het werkveld zoals de landelijke vereniging voor marterachtigen, gemeentelijke instanties, Staatsbosbeheer en recreatieparken die natuureducatie voor hun gasten willen aanbieden. Helmond is de enige Mbo-school in Nederland met een complete driejarige opleiding Wildlife management. Voor doorstroom naar het hbo wordt samengewerkt met Hogeschool Van Hall Larenstein.

 

Creativiteit in het onderwijs

‘Life begins at the end of your comfort zone’ uitgebeeld in een handletter-werk. En op het podium toelichten waarom je dit hebt gekozen. Tijdens de opleiding volgen de Helicon studenten regelmatig creatieve workshops om hun talent te ontdekken en te (durven) laten zien. Tijdens de open dag zijn diverse werkstukken te zien van de LOB-Talent dag met improvisatie theater, hiphop dans, tattoo design, spoken word, muziek performance en video illusies. De tweedejaars Wildparkstudenten maakten beeldend werk met een persoonlijke boodschap door het oog van het bedreigde dier

 

Naast bovengenoemde opleidingen zijn ook studenten en docenten van de andere opleidingen aanwezig voor studiekeuze gesprekken: Voeding en welzijn, Dier en gedrag, Dier en ondernemen, Dierenartsassistent/paraveterinair en Outdoor en recreatie. Iedereen is van harte welkom op Scheepsboulevard 1 tussen 11.00 en 14.00 uur.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

991 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *