Open Monumentendag bij Museum Helmond

In het weekend van 9 en 10 september is het weer Open Monumentendag bij Museum Helmond. Kasteel Helmond opent dan de deuren voor het publiek van 12.00-17.00 uur. De toegang tot het kasteel is op zaterdag en zondag gratis. Wil je de andere museumlocatie bezoeken, de Kunsthal, dan betaal je het reguliere tarief van € 10 euro per persoon (o.a. Museumkaarthouders hebben gratis toegang).

Het programma

  • Het bijzondere Helmondse kasteelverhaal kun je op je gemak in je opnemen in het bijzijn van onze gidsen die je alles vertellen over de grootste waterburcht van het land.
  • Kinderen kunnen zich verkleden als een echte ridder of prinses en meedoen met leuke speurtochten. Op het voor- en binnenplein van het kasteel staan middeleeuwse spellen opgesteld.
  • In de tentoonstelling van Thorsten Brinkman in het kasteel kunnen kinderen met hun ouders een hoorspel doen met het opdrachtenboekje ‘De machtige ring van het riviergoud’.
  • Speciaal voor de gelegenheid kun je de mini expositie bezoeken van stadsarcheoloog Theo de Jong in de Maria van Brabantzaal in het kasteel. Het thema is Boeren, burgers en buitenlui en hun honden. Tijdens de expositie geeft Theo de Jong o.a. een toelichting op de vondsten uit de Helmondse bodem van skeletten en botresten van honden. Ook gaat hij in op de rol die deze trouwe viervoeters door de eeuwen heen hadden. Meer informatie over de expositie staat op www.museumhelmond.nl . Bij vragen graag mailen naar t.de.jong@helmond.nl of t.de.jong@eindhoven.nl. Je kunt Theo ook bellen: 0651377897.
  • Laatste kans op 9 en 10 september: neem ook zeker een kijkje bij de prachtige foto’s van de beroemde Amerikaanse fotograaf Steve McCurry in de Kunsthal. De expositie is op 10 september voor het laatst te zien. De Kunsthal ligt vlakbij het kasteel, op circa 200 meter afstand gescheiden door de Zuid-Willemsvaart.
  • Eerste kans op 10 september: duik, als je in de Kunsthal bent, in de bijzondere wereld van identiteiten in de nieuwe kunstexpositie ‘Mixed Zone’ die vanaf 10 september te zien is. De expositie toont hoofdzakelijk werk uit de eigen museumcollectie Moderne en Hedendaagse kunst.

Meer informatie over de tentoonstellingen vind je op www.museumhelmond.nl.

Goed bereikbaar

Kasteel Helmond en de Kunsthal zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Bezoek je het kasteel aan Kasteelplein 1 dan kun je (betaald) parkeren onder luchtbrug Kasteel-Traverse, op circa 2 minuten lopen van het kasteel. Bezoek je de Kunsthal aan het Frans Joseph van Thielpark 7 dan kun je (betaald) parkeren in de overdekte Boscotondo Parkeergarage, op circa 2 minuten lopen van de hal. Ga je met de trein, stap dan uit op station Helmond en volg de bewegwijzering. Het is ongeveer 10-15 minuten lopen naar het kasteel en de Kunsthal.

Tarieven & openingstijden

Uitgezonderd Open Monumentendag, kost een regulier museumticket voor volwassen €10 per persoon. Met dit ticket heb je toegang tot de beide museumlocaties: Kunsthal en Kasteel Helmond. De beide locaties liggen op circa 5 minuten lopen van elkaar, gescheiden door de Zuid-Willemsvaart. Gratis toegang is er onder andere voor Museumkaarthouders, Museumvrienden en kinderen tot 3 jaar.  Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag, doordeweeks van 10.00-17.00 uur en in het weekend van 12.00-17.00 uur. Kijk voor actuele informatie over tarieven, openingstijden en museumprogramma op www.museumhelmond.nl.

Eten en drinken

Een moment ontspannen onder het genot van een hapje en drankje? Dat kan in het sfeervolle Kasteelcafé in Kasteel Helmond (Kasteelplein 1, eten & drinken) en in de Koffiecorner van de Kunsthal (alleen drinken, zelfbediening). In het Kasteelcafé biedt het museum een bescheiden maar prima menukaart, met hapjes variërend van diverse belegde broodjes, soep van de dag, appelgebak en muffins. Ook mogelijk: een kasteel High Tea voor groepsbezoek, kijk op museumhelmond.nl voor meer informatie. Of vraag het na op 0492-587716.

Een leuk cadeau!

Dat kun je aanschaffen op de beide locaties in de museumwinkel. Daar liggen allerlei leuke en interessante gadgets, Dutch Design producten, boeken en kaarten voor je klaar.

1,552 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *