• AY6D6694
  • AY6D6704
  • AY6D6692

In Natuurtuin De Robbert is zondag 20 augustus alweer de laatste open zondagmiddag van dit seizoen. Door het maaibeheer en kapbeleid komt er steeds meer levendigheid in de tuin. Op de bloemrijke graslandjes, in de poelen, de bosranden en de bosjes zelf, overal reageert de natuur op het ingrijpen van de vrijwilligers. Toegang is gratis.

De natuurtuin heeft op een kleine oppervlakte een enorme variatie aan begroeiing, licht en donker, nat, minder nat en droog, dichte ruigtes, hoge bomen en open graslandjes, moerasjes en poelen. Dit trekt een grote variatie van insecten, amfibieën, vogels en grotere dieren aan. Wanneer het weer een beetje meewerkt, is dit een mooie tijd om insecten te zoeken. Daar zitten hele mooie bij maar ook een aantal die op zijn tijd wel een slokje mensenbloed lusten. Insmeren met een goede afweer tegen steekinsecten is een goed idee.

In de tuin staan informatiebordjes over het hoe en waarom van het beheer in de natuurtuin en er zijn vrijwilligers die graag vragen beantwoorden. De poort van de natuurtuin staat open tussen 13.00 en 17.00 uur. U hoeft na deze open zondagmiddag niet tot volgend jaar te wachten om de tuin te bezoeken. Elke week, op zaterdagochtenden, zijn er vrijwilligers en kunt u door de tuin wandelen. De natuurtuin wordt door reeën en andere dieren gebruikt als schuil en rustplek. Honden mogen niet binnen. Ook al zijn ze lief, dan laten ze nog hun geursporen achter en dat willen ze liever niet. Meer informatie over de natuurtuin: www.derobbert.nl

Foto’s Anja Donkers

2,493 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *