• D-I-O-W 't Patronaat Henk van Dijk(1)
  • D-I-O-W 't Patronaat Henk van Dijk(26)
  • D-I-O-W 't Patronaat Henk van Dijk(28)

Zaterdag 10 maart heeft de officiële opening en open dag plaats gevonden in Ambachtscentrum ’t Patronaat dat staat in de 2e Haagstraat. Iedereen was er welkom van 13.00 tot 16.00 uur en in grote getale was men naar het verbouwde pand gekomen om het te bekijken en kennis te maken met de ondernemers die hier hun nieuwe werkplek hebben. Dit zijn ’t Patronaald (kleding- en naaiatelier), Afdeling Online (workshops en online dienstverlening), Grafisch Atelier (grafisch ontwerp en kunst), Kookcreatie (catering en workshops koken) en vanaf 1 april 2018 Atelier & zo (woondecoratie gemaakt van steigerhout). De opening van ‘t Patronaat werd gedaan door Wethouder van Bree en in zijn openingsrede schetste hij de historie van dit gebouw. Het werd gebouwd in 1927 en in 1930 werd het door brand grotendeels verwoest en weer opgebouwd.
De muzikale opening werd toen gedaan door harmonie Phileutonia. Nu, 90 jaren later, is dat zelfde KSH Phileutonia weer aanwezig om deze opening met vrolijke muziek op te luisteren.

Zie het filmpje van wethouder Jos van Bree over de opening

Zie het filmpje van wethouder Jos van Bree over de opening

Tijdens de open dag konden de ondernemers laten zien wat zij doen en maken, al dan niet in samenwerking met het publiek. Ook is er een tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van het pand. Ruim 90 jaar geleden, in 1927, bouwde de parochie van O.L. Vrouw een patronaat in Helmond-West. ‘t Patronaat heeft bijna een eeuw dienst gedaan als patronaat, school en wijkcentrum. Sinds 2013 stond het pand leeg. In 2017 is gestart met de restauratie van dit prachtige en beeldbepalende pand. Het ontwerp van architecten EN-EN brengt het statige uiterlijk en een modern interieur samen. Creatief-ambachtelijke ondernemers zullen nieuw leven blazen in dit karakteristieke pand in het hart van Helmond-West. Het is ook de bedoeling dat er door ondernemers workshops zullen worden georganiseerd, hetgeen zij binnenkort aan het publiek bekend zullen stellen.

©Foto’s Henk van Dijk
Zie ook de Livestream die op deze middag werd uitgezonden. KLIK HIER

Meer-Helmond-West-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.helmond-west.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-West
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

2,364 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *