Persbericht
Helmond, 25 maart 2018

Opening nieuwe expositie voor het eerst in combinatie met thematisch programma in De Cacaofabriek.

Zondag 25 maart om 15.00 opende De Cacaofabriek haar nieuwe tentoonstelling in de Cacao Expo. Deze keer staat de expositie volledig in het thema GUM. Tot en met 13 mei zullen verschillende kunstenaars deelnemen aan deze tentoonstelling. Ook de film- en muziekprogrammering in De Cacaofabriek gaat voor het eerst in de geschiedenis van De Cacaofabriek gedeeltelijk mee in dit thema.

Het thema GUM is tot stand gekomen door kunstenaar Paul Dirks, zijn tentoonstelling bestaande uit een verzameling van gummen zal deels te zien zijn in de Cacaofabriek tijdens deze periode. Paul verdiepte zich in De Gum en boorde daarmee zo’n inspirerend onderwerp aan dat hij Het GUM-boek is gaan maken, een boek over en met gummen. Verschillende kunstenaars maken deel uit van deze tentoonstelling. Allemaal hebben ze een bijzondere relatie met gummen. Er zal een grote variëteit aan tekenstijlen en onderwerpen te zien zijn waarbij het gebruik van de gum het verbindende element is.  

Activiteiten tijdens de opening
Naar schatting waren er 500 gasten aanwezig op de druk bezochte opening zondag 25 maart 2018. Initiatiefnemer Paul Dirks was zelf aanwezig. Hij opende de expositie samen met Sonja Graafstal, docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen, die een lezing gaf over het belang van fouten mogen maken. Jacq Palincks, jazzgitarist uit Tilburg, kwam een speciale muziekuitvoering houden die is geïnspireerd op het onderwerp GUM.

Gekoppelde programmaonderdelen
Tot en met 13 mei is het thema GUM actief in De Cacaofabriek. Tijdens deze periode worden er onder de naam ‘Spraakmakend’ speciale rondleidingen aangeboden voor mensen met dementie en hun naasten. Ook worden er films geprogrammeerd zoals ‘Mam’ van Adelheid Roosen en ‘Michel, acteur verliest de woorden’ waarbij zowel Adelheid Roosen als Michel van Dousselaere na de film in gesprek gaan met het publiek. Pianist Reinbert de Leeuw komt in deze periode naar de popzaal om ‘Satie’ te spelen. De Leeuw is heer en meester in het spelen van de juiste noten: overbodige noten worden door hem te allen tijde ‘weggegumd’ en derhalve weggelaten. 

In de GUM periode vinden er in De Cacaofabriek verschillende evenementen plaats die te maken hebben met het thema GUM.

Meer informatie is te vinden via de website van De Cacaofabriek www.cacaofabriek.nl/GUM

1,902 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *