• Tijdloos expositie 5 - Dhr. Henraath - flyer (1)
  • Tijdloos expositie 4 - Dhr. Waijers
  • Een van de foto's die gemaakt werd tijdens de Tijdloos fotoshoot.

Donderdag 18 januari vindt in de Cacaofabriek de opening van de laatste Tijdloos tentoonstelling plaats. Deze opening gaat gepaard met een vol programma met een workshop ‘Omgaan met dementie in tien tips’, een woordje door wethouder Nathalie van der Zanden, Live muziek en de bekendmaking van de winnaar van ‘Het beste idee voor…’.

U bent van harte welkom om 12.45 uur om na een kop koffie of thee het programma te volgen dat om 13 uur start in zaal 3.
Met Tijdloos willen we de beeldvorming over mensen met dementie positief beïnvloeden en daarmee een bijdrage leveren aan het doorbreken van het helaas nog steeds bestaande taboe rondom dementie.

Daarnaast wil Tijdloos de bestaande informatievoorziening rondom dementie zichtbaarder maken. Ook wil Tijdloos door middel van kwalitatieve kunstuiting(en) een positieve bijdrage leveren in de levenskwaliteit van mensen met dementie.

En tenslotte wil Tijdloos een brug slaan tussen het veld van de culturele sector en de organisaties en instellingen die bezig zijn met dementie en daarmee een duurzame, blijvende samenwerking tot stand brengen.

Dit doen we door het maken van foto’s van mensen met beginnende dementie in het beroep dat ze uitoefenden en het beroep waar ze eigenlijk van droomden.

Deze foto’s worden geheel belangeloos gemaakt door fotografen van Fotoclub Helmond. Elk model wordt in een andere setting gefotografeerd, passende bij hun (droom)beroep.

In totaal worden zeven personen met beginnende dementie op de foto gezet. Naast de foto’s wordt door verschillende Helmondse schrijvers een geschreven portret gemaakt. De verhalen en foto’s worden op verschillende plekken in Helmond tentoongesteld, gedurende 2017.

De laatste editie wordt grootst gevierd met een overzichtsexpositie in De Cacaofabriek vanaf half januari 2018.

Door gesprekken met de modellen willen we er ook achter komen wat zij missen in Helmond, wat hen frustreert of waar ze tegenaan lopen. Voor deze bevindingen gaan we op zoek naar oplossingen, in de vorm van een wedstrijd die 19 september gelanceerd wordt in Bibliotheek Helmond. De winnaar van de wedstrijd wordt bekend gemaakt op 18 januari in de Cacaofabriek.

Meer informatie over project Tijdloos kunt u online vinden via facebook.com/TijdloosHelmond

Tijdloos is een samenwerkingsverband van onder andere Gemeente Helmond, Stichting Kunstkwartier, Fotoclub Helmond, De Museumdocent en verschillende Helmondse schrijvers.

Tijdloos wordt financieel ondersteund door Gemeente Helmond, RCOAK, Ondernemersfonds Helmond, NKV Gebouw en Subsidiefonds Kruisvereniging Helmond

Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws
Website: www.helmond-centrum.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Centrum
Twitter: @Helmondcentrum
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,947 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *