Opening Taalpunt bij CZ in Helmond

Het Taalhuis Helmond opent in de Week van Alfabetisering een Taalpunt bij een bedrijf. Dit is landelijk heel bijzonder. In het gebouw van Servicekantoor CZ aan de Molenstraat in Helmond opent dinsdag 10 september een eigen Taalpunt. De cliënten van CZ kunnen daar altijd  terecht voor hulp bij bijvoorbeeld het lezen van brieven en het invullen van formulieren over zorg.  
In het kantoor van CZ gaat het Taalhuis –na een eerdere pilot- aan de slag. De komende tien weken is  elke dinsdagochtend een medewerker vanuit het Taalhuis aanwezig. De baliemedewerkers verwijzen CZ-verzekerden door.  Voor CZ  is het een extra service naar hun relaties.

Medewerkers van CZ zijn afgelopen maanden getraind op herkennen en doorverwijzen van mensen die moeite hebben met lezen en schrijven of die hulp kunnen gebruiken bij leren computeren. Na de 10 weken blijft er bij het kantoor van CZ aan de Molenstraat een Taalpunt! Ook verwijzen de klantenadviseurs regelmatig klanten naar het Taalhuis in de Bibliotheek in Helmond. CZ vindt dat belangrijk omdat het Taalhuis mensen helpt om zelfstandiger te kunnen zijn in de maatschappij.

In de periode van 9 september tot en met 12 november is er in het servicekantoor van CZ tussen elke dinsdag van 10:00 tot 13:00 uur een spreekuur, waarin lezen en schrijven extra aandacht krijgt. Tijdens de overige openingstijden is men ook welkom met vragen, bijvoorbeeld over brieven die men lastig vindt.
Het CZ kantoor in Helmond ligt aan de Molenstraat 223 en is open van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur. Het Taalhuis Helmond is te vinden in de Bibliotheek Helmond, Watermolenwal 11.

Het Taalhuis Helmond  is een samenwerking tussen Bibliotheek Helmond-Peel,, gemeente Helmond stichting Lezen&Schrijven, LEVgroep, ROC ter AA en andere partijen.

Vier de Week met ons mee!

A..B..C.. BINGO in Om de Week van Alfabetisering in Helmond te vieren, kan iedereen die iets leuks wil doen met letters meedoen aan de Letterbingo. In de Bibliotheek is er woensdag 11 september tussen 14.00 en 16.00 uur Letterbingo.

Het Taalhuis Helmond organiseert voor volwassenen wekelijks verschillende activiteiten rondom taal-, reken- en digitale vaardigheden, bijvoorbeeld taallessen, Taalcafé’s en ook cursussen om te leren omgaan met de computer. In de landelijke Week van de Alfabetisering, die er is om aandacht te besteden aan mensen die moeite hebben met taal en rekenen, is er een openbare activiteit.  Op woensdag 11 september is er een gezellige Letterbingo in het Taalhuis in de Bibliotheek. Een bingospel met letters in plaats van cijfers. Dit in bijzijn van wethouder Cathelijne Dortmans en Robin Verleisdonk, de nieuwe directeur van de Bibliotheek. Deelnemers en vrijwilligers van het Taalcafé, maar ook andere geïnteresseerden, zijn welkom om samen het Letterbingospel te spelen én hierbij leuke prijzen te winnen. Deelname aan de letterbingo is gratis. Durf te komen!
De Letterbingo is in de Bibliotheek aan de Watermolenwal 11,

www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

557 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *