Oplichters zijn weer actief, helaas gebeurt dit ook weer in Helmond.

Oplichters zijn weer actief. Landelijk vinden er diefstallen plaats door middel van babbeltrucs. Helaas gebeurt dit ook weer in Helmond.

Inbrekers doen zich bijvoorbeeld voor als een medewerker van een energiebedrijf of van de thuiszorg en worden vervolgens binnengelaten.

Wat kunt u doen tegen babbeltrucs? 
Belangrijk is om altijd alert te blijven, maak niet zomaar de deur open, controleer eerst wie er aan de deur staat. Medewerkers van de Zorgboog kunnen zich altijd legitimeren en zijn bovendien herkenbaar aan hun Zorgboog-uniform. Daarnaast komen zij uitsluitend op afspraak. Indien u het niet vertrouwt, kunt u altijd de Zorgcentrale van de Zorgboog bellen via telefoonnummer 0900-8998636 om uw afspraak en de naam van de Zorgboog-medewerker te controleren.

Extra tips
De politie heeft acht tips opgesteld om diefstal door babbeltrucs te voorkomen:

 1. Kijk voor u uw deur opendoet eerst wie heeft aangebeld. Kent u de persoon niet en vertrouwt u het niet? Vraag dan eerst wie hij/zij is en wat hij/zij komt doen.
 2. Zorg dat u de deur op een kier kunt zetten, bijvoorbeeld met een kierstandhouder. Of laat een kijkgaatje in uw deur maken. Zo kunt u zien wie er voor uw deur staat zonder uw deur open te hoeven doen.
 3. Vraag altijd naar een legitimatiebewijs. Ook als iemand zegt dat hij/zij van de gemeente, een bedrijf of instelling is. Heeft iemand geen legitimatie bij zich, maak dan een nieuwe afspraak.
 4. Raak niet in paniek. Blijf altijd rustig en probeer met praten de man of vrouw weg te krijgen. Kijk goed en probeer te onthouden hoe hij of zij er uitziet. Zijn ze de deur uit, kijk door het raam waar ze heenlopen.
 5. Loop niet met iemand mee naar buiten. Vaak komen dieven met z’n tweeën. De ene persoon maakt een praatje met u. Terwijl de andere uw huis binnensluipt om uw spullen te stelen.
 6. Doe uw deuren op slot als u alleen thuis bent. Soms komt iemand via de achterdeur uw huis binnen, terwijl u bij de voordeur staat te praten.
 7. Geloof niet alles wat mensen tegen u zeggen. Oplichters vertellen vaak mooie of juist heel zielige verhalen. Ze willen bijvoorbeeld bellen, hebben geld nodig of willen u juist iets geven. Of ze zeggen dat ze bij een bank of de thuiszorg werken.
 8. Vertrouw niet iedereen. Zelfs kinderen of moeders met kinderen kunnen oplichters zijn. Of mannen in nette pakken.
 9. Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws-etc..
  Website:    www.ditisonzewijk.nl
  Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
  Twitter:     @ditisonzewijk
  Google+     Ditisonzewijk
  Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
  Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?

  Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

2,975 totaal aantal vertoningen, 6 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 1 reacties

 1. PAKMAAR Reply

  ALEX RUWERS DE MAKELAAR IN HELMOND BRANDERVOORT HEEFT NET ZULKE PRAKTIJKEN MOOIE PRAATJES MAAR ALLEEN MENSEN DUPEREN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *