Orion Classic Award 2018

NA 11 SUCCESVOLLE EDITIES ORION MUSIC AWARDS NU EERSTE KLASSIEKE EDITIE I.S.M. KAMERATA ZUID IN VERNIEUWDE HELMONDSE THEATER

Jongeren en klassieke muziek, dat lijkt tegenwoordig niet samen te gaan. Maar niets is minder waar! Na elf succesvolle pop-edities van de Orion Music Award in Parktheater, is het nu tijd voor de klassieke versie: de Orion Classic Award. Deze zal voor het eerst plaatsvinden op donderdag 25 oktober in theater Het Speelhuis te Helmond. Leerlingen van Orion scholen in de regio (o.a. Eindhoven, Gemert, Schijndel, Bladel, ‘s-Hertogenbosch en Helmond) strijden deze avond om een stimuleringsprijs, maar zeker zo belangrijk: ze betreden het podium met strijkorkest Kamerata Zuid o.l.v. Frank Adams. 

Al meer dan 10 jaar zijn er de Orion Music Awards, een avond waarop bijna 100 jongeren uit de regio in de leeftijd van 12 tot met 18 jaar optreden voor een volle zaal. En, niet te vergeten: in een volwaardig theater! Met professioneel licht, geluid en presentatie door een ervaren showmaster. Ieder jaar is het weer een groot feest en het werd tijd voor een klassieke versie, dat heeft geleid tot de Orion Classic Award.

Tien jongeren zijn vanuit diverse Orion scholen afgevaardigd om deel te nemen aan deze klassieke editie op donderdag 25 oktober. Zij zullen samen met het orkest van Kamerata Zuid o.l.v. Frank Adams een klassiek stuk ten gehore brengen. Deze performances worden beoordeeld door een driekoppige jury, Ron Antens , Pieter Hunfeld en Rosalie Seinstra uit het vakgebied. Naar aanleiding van deze beoordeling worden twee prijzen uitgedeeld, een aanmoedigingsprijs en de Classic Award.

Het belangrijkste is natuurlijk dat de leerlingen op een prachtig podium met een professioneel strijkorkest mogen optreden en laten zien en horen wat ze kunnen.

De Orion Classic Award is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is én de jeugd met passie voor klassieke muziek een hart onder de riem willen steken. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het pas geopende Helmondse theater theaterspeelhuis.nl

 Orion Classic Award 2018

met Kamerata Zuid o.l.v. Frank Adams

Donderdag 25 oktober 2018 | 19.30 uur

Ticketprijs normaal € 12.50

Ticketprijs met CJP € 10,‐

www.theaterspeelhuis.nl

Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

orion classic

885 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *