Ouderen in het Nieuws

Telegraaf vrijdag 4 september: Iedere bewoner van een verpleeghuis moet dagelijks één uur persoonlijke aandacht krijgen van een begeleider. In dat uurtje kunnen de twee doen wat de oudere graag wil, bijvoorbeeld samen door oude fotoalbums bladeren of een ommetje maken.

Telegraaf maandag 7 september: Ouderen slechter uit ziekenhuis. Meer ziekenhuizen krijgen dit jaar het ’keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis’, maar er is nog een lange weg te gaan, omdat nog altijd de helft van de ouderen slechter het ziekenhuis verlaat dan dat ze erin gingen. Dat zegt de grootste ouderenbond van Nederland, de Unie KBO.

Telegraaf maandag 7 september: Medicijngevaar door slecht lezen. Laaggeletterdheid leidt tot medicatiefouten en ook regelmatig gevaarlijke situaties voor patiënten. Reden voor de Nederlandse apothekers om alle zeilen bij te zetten.

Telegraaf woensdag 9 september: Ouderen onnodig ziek door verzwijging vaccins. Tienduizenden ouderen in Nederland worden onnodig chronisch ziek doordat hun beschermende vaccins worden onthouden. In het overheidsbeleid is duidelijk gekozen voor het vaccineren van kinderen. De ouderen staan daarin buitenspel.

Ingezonden brief Telegraaf dinsdag 15 september: Alle ouderen moeten naar EHBO-cursus
(Tel. 12/09). Allemaal goed bedoeld, maar van het woord ’moeten’ raak ik toch flink geïrriteerd. Ons hele leven bestond uit ’moeten’. Is het ons nu een keer gegund om te mogen of te willen, zonder daar weer een schuldcomplex van te krijgen? H.S.M. Visser-Bom

1,573 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *