Vandaag, 25 maart 2019, was het een drukte van belang bij de Dahliatuin in Helmond West. Vandaag stond er iets belangrijks gebeuren. Er zou een gebruikersovereenkomst getekend worden door wethouder de Vries en de vereniging.

Er waren al veel leden en bestuursleden naar Oversloot 1 gekomen waar de Dahliatuin is gevestigd. De vlaggen wapperden met flink veel lawaai want er gierde een behoorlijke wind over het open terrein. Binnen in het kleine gebouwtje werden de koffie en thee al klaar gezet en de  gebakjes stonden uitnodigend klaar om opgepeuzeld te worden. Toen de wethouder en de andere ondertekenaars eenmaal binnen waren gekomen, opende de wethouder met een kleine toespraak de ceremonie en werd het verdrag door de verantwoordelijke mensen ondertekend. Het verdrag is eerst voor vijf jaar geldig. De camera’s klikten en daarna begaf men zich naar buiten voor het officiële fotomoment van de dag.

Op verzoek van de wijkreporter vertelde de voorzitter tevens penningmeester, de heer Wijnand van de Berg in het kort iets over de dahliatuin:

“De Dahliatuin is ontstaan in 1957, dus nu tweeënzestig jaar geleden zijn de deuren van het bloemenparadijs geopend. Het bestuur bestaat uit vier leden en een aantal ondersteunende leden. Maar er is ook een tuincommissie die mee werkt. Zij zorgen dat alles er netjes uitziet en er geen plekken onkruid en wildgroen ontstaat. Wij zijn verantwoordelijk voor enkele onkosten zoals riool- en grondbelasting en het onderhouden en bijwerken van het grote hekwerk om dit gebied. Eind april, zo ongeveer rond de twintigste, beginnen we met het planten van de bollen. De leden hebben zelf elk een eigen stukje en zijn daar dus ook verantwoordelijk voor. Er worden alleen dahlia’s geplant, maar zij mogen ook een klein stukje moestuin maken. Het aantal leden bedraagt nu ongeveer 41 en dat gaat erg goed. Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheid en daar houden zij zich aan. Het gevolg is dan ook schitterend. Als de dahlia’s uitkomen is het hier een zee van kleuren. Daar doe we het voor. En het mooie is, dat wij ook twee imkers op ons terrein hebben. Ook zij verrichten uitstekend werk. En dat willen wij zo houden. We merken elk jaar dat de bezoekers met veel plezier een bezoekje komen brengen in dit bloemenparadijs .”

Als er mensen zijn die meer willen weten over de dahliatuin kunnen zij op onze website kijken: www.dahliatuinhelmondwest.nl .

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

376 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *