Parkeerboete nieuwe stijl

De administratieve afhandeling van de parkeerboete in Helmond verandert. Wie vanaf 1 juni 2018 een bekeuring krijgt, treft alleen een kennisgeving aan onder de ruitenwisser van de auto. Dit is een mededeling dat de kentekenhouder of van de gemeente of van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) een boete gaat ontvangen.

De Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente controleren of er sprake is van een parkeerovertreding en bepalen welke kennisgeving de kentekenhouder ontvangt.

Bon niet bewaren
Een parkeerboete ontvangen is vervelend, echter met deze manier van werken wordt het inwoners gemakkelijker gemaakt. Zij hoeven de bon niet meer te bewaren, omdat ze de bekeuring en alle bijbehorende informatie automatisch thuisgestuurd krijgen. Daarbij gaat de bezwaartermijn van zes weken in op de datum van de ontvangst van de beschikking. Eerder was dat de dag van het uitschrijven van de bon. Inwoners die geen boete vonden onder de ruitenwisser (weggewaaid, weggehaald door iemand anders), werden eerder verrast als ze na weken alsnog een beschikking in de bus troffen. Op dat moment liep de bezwaartermijn al enkele weken.

Er zijn vanaf 1 juni drie verschillende kennisgevingen:
1. Kennisgeving naheffingsaanslag parkeerbelasting
Deze ontvangt de kentekenhouder wanneer hij bijvoorbeeld geen geldige parkeervergunning heeft of niet betaald heeft bij de parkeerautomaat. Op de kennisgeving staat op dat de kentekenhouder een bericht ontvangt van de gemeente Helmond. Als het om een lease- of huurauto gaat, dan gaat de boete naar de lease- of verhuurmaatschappij.
Directe betaling is niet meer mogelijk bij de stichting Stadswacht Helmond. Dat kan alleen bij de gemeente Helmond. Uitleg daarover leest de kentekenhouder op het bericht dat de gemeente stuurt.

2. Mededeling van beschikking
Deze ontvangt de kentekenhouder bij fout parkeren, bijvoorbeeld op de stoep of buiten de aangegeven parkeervakken. Het CJIB stuurt vervolgens de bekeuring. De BOA hanteert op deze manier dezelfde werkwijze van de politie.

3. Waarschuwing
Het kan ook zijn dat bij fout parkeren de kentekenhouder eerst een waarschuwing ontvangt. Deze waarschuwing wordt geregistreerd. Bij de volgende overtreding krijgt de kentekenhouder alsnog een bekeuring via een mededeling van beschikking. Ook dit sluit meer aan bij de werkwijze van de politie.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,606 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *