• IMG_4015
  • IMG_3950
  • IMG_3952

Pasar Malam Helmond

Het weekend stond in teken van de saamhorigheid, vriendschap en kennis maken met een andere cultuur. De Pasar Malam werd voor het eerst georganiseerd en vond plaats op het buiten terrein van de Cacaofabriek.

Er waren ongeveer dertig kraamhouders, voornamelijk ondernemers in lekker eten, fleurige en vrolijke kleding, en andere hebbedingetjes. Met nadruk op de oosterse culturen. Kramen met beeldjes, wierook, kleding en vooral het lekker ruikende eten.

Voor het amusement waren er enkele zeer mooie danseressen die dansen uitvoerden van allerlei betekenissen. Zij werden soms afgelost door het Duo Promise, die nummers zongen uit aller tijden en soorten van muziek. Reggae, blues en af en toe wat andere gezellige muziek van vroeger om zo het publiek te vermaken tijdens de proeverijen van het eten waarvan de naam soms niet eens uit te spreken was.

Porties Gado Gado, Nasi Kuning Rames, Pisang Goreng, Saté Ayam en Martabak Telor. Dit was maar een klein gedeelte van een uitgebreid assortiment. En vooral de geuren waren heerlijk. Er stond wel een koude wind, vooral bij de kramen langs het kanaal, maar dit was een goede reden voor veel mensen om van de lekkere warme gerechten te smullen. Zaterdag was het iets rustiger dan op zondag. Af en toe een lekker (waterig) zonnetje en de dames van de dansgroep wisten veel mensen te boeien met hun exotische dansen. Ook hun kleding was schitterend te noemen.

Het duo Promise maakten er een beetje een vrolijke boel van door nummers uit alle jaren te zingen. De zware, maar interessante stem van de zanger Lionel Poetinay (van de Jackey Rain & Mister show-band, lokten veel mensen naar het podium, vooral omdat hij tussen de nummers het publiek er bij betrok met vriendelijke opmerkingen. Zijn partner, de zangeres Angelique wist daarentegen de mensen te lokken met een dansuitnodiging. Toen er niemand reageerde kwam ze zelf het podium af en wist voor het podium direct mensen te boeien die zelf ook een dansje waagden.

Het was een geslaagd evenement te noemen, vooral omdat het de eerste keer was en in het begin van het weekend vrij fris was. Maar zeker voor de herhaling vatbaar en vooral als het weer wat beter wordt. Iemand van de organisatie verklaarde dat het volgend jaar weer gehouden werd alleen dan wel een andere maand, als het weer maar meezit…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

1,957 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *