100 inzendingen, 1 winnaar. De prijsuitreiking van de “Cacao aan de kade schrijfwedstrijd” werd gepresenteerd door Wim Daniëls, die tevens de voorzitter was van de schrijfwedstrijd. Volgens hem was het niveau van de inzendingen van een zeer hoog niveau. Hij jureert veel schrijfwedstrijden en geeft zelf ook schrijfworkshops. Volgens zijn zeggen hadden de inzendingen het hoogste niveau die hij ooit gezien had. De deelnemers kwamen niet alleen uit Helmond, maar waren verspreid over heel Nederland.

De winnaar

De winnaar kwam uit Ede: Paul de Vries. Net als alle anderen ging het verhaal over chocolade. Dat was een randvoorwaarde van de wedstrijd. Volgens Daniëls is schrijfstijl veel belangrijker dan de inhoud van het verhaal. Tien mensen kunnen inhoudelijk hetzelfde opschrijven, maar de een doet het veel boeiender dan de andere. En Paul de Vries heeft dat het beste gedaan. De Vries vertelde dat hij pas twee jaar schrijft en nog nooit eerder iets ingestuurd had voor een schrijfwedstrijd. De eerste keer was dus gelijk raak. Dit is een mooie start voor hem. Namens het team van Dit is onze wijk: van harte gefeliciteerd met deze eerste prijs. De drie winnaars kregen een pakket met o.a. een chocoladediner, wijnfles en het boek “Suus en de chocoloco’s” van Marjolein Vrijenhoek. De tien beste kandidaten kregen een boekje met daarin hun inzendingen.

De jury

Naast Daniëls waren Udo Holtappels en Marije Govers de andere juryleden. Daniëls prees beide juryleden voor hun activiteiten in Helmond. Marije is oprichter geweest van het literaire café in Helmond. Volgens Daniëls is dit het belangrijkste literaire café van Nederland. Veel Nederlandse auteurs komen graag naar Helmond. “In de meeste plaatsen komen er 30-40 mensen af op een literair café. In Helmond komen er 500-600 trouwe bezoekers.” Een mooie prestatie. De juryleden kregen na afloop een geschenk als dank voor hun bijdrage.

P1000576

3,193 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *