Piraten hebben op zondag 26 januari het centrum van Helmond weer veroverd. Zij waren op zoek naar de schatten van Helmond.

Door het hele centrum liepen er piraten rond die op zoek waren naar alles wat zij konden gebruiken. Zij vroegen de kinderen die in het centrum aanwezig waren om hen te helpen. Elk kind(tot 12 jaar) kreeg van de zeepiraten een schatkaart waar sommige winkels van Helmond op stonden. Als beloning kregen de kinderen dan van de piraten dukaten. Daar kregen zij van de winkeliers dan lekkere dingen of zelfs cadeautjes voor.

Op de Markt stond er weer een kraam van de piraten waar zij de dukaten konden inleveren als zij moeite hadden om een winkel te vinden. En voor de kinderen die geen zin hadden om met de schatkaart rond te lopen stond er een groot piraten-springkussen waar zij konden spelen tot zij er moe van werden.

Piraten in de Elzas Passage

Dit jaar waren er vier piraten aanwezig. Twee in de Elzaspassage en twee zwierven er rond in de Veestraat, op de Markt, de Speelhuisboulevard en in de Ameidestraat. Een van de piraten maakte het de kinderen wel erg moeilijk; zodra er kinderen aan kwamen verstopte zij zich achter een boom, reclamebord of achter een muurtje. Maar zij zorgde toch wel dat elk kind een dukaat van haar kreeg zodat zij toch nog even iets lekker konden halen op de kraam op de Markt. En er lag niet alleen snoepgoed op de kraam, er lagen ook appels en mandarijnen. Er waren kinderen die zelf als piraat gekleed of geschminkt waren. Dat kon ook in de Elzaspassage,  daar werden de kinderen in de mooiste kleuren geschminkt.  Het was te merken dat het zonnetje scheen en er een aangename temperatuur was, de speelplek werd door de kinderen druk bezocht.

Tegen een uur of vier werd het toch wat stiller. Velen gingen inmiddels richting huiswaarts en omstreeks vijf uur was het centrum weer bijna leeg. Het springkussen werd weer opgehaald een leuk evenement was weer afgelopen. Veel kinderen hebben op deze piratendag kunnen genieten.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

156 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *