Pleidooi voor bronzen bustebeelden ex-burgemeesters

Heeft Helmond haar burgemeesters altijd wel gerespecteerd met bijvoorbeeld een fotogalerij, een portrettengalerij? Nee dus. (Theo van Mullekom, oud fractievoorzitter Helmond Aktief)

Oud politicus en voormalig fractieleider van Helmond Aktief Theo van Mullekom maakte op 9 oktober 2018 gebruik van de mogelijkheid om gedurende vijf minuten de gemeenteraad toe te spreken. Hij pleitte ervoor om de voormalige burgemeesters van Helmond te eren door een bronzen bustebeeld van iedere oud-burgemeester te laten maken. Van Mullekom: “Welke burgemeesters heeft Helmond nu eigenlijk gehad? Sinds wanneer is het kasteel als raadszaal in gebruik genomen? Heeft Helmond haar burgemeesters altijd wel gerespecteerd met bijvoorbeeld een fotogalerij, een portrettengalerij? Nee dus.”

14 beelden

Hij vertelt vervolgens dat je in vele andere gemeente een burgemeestersgalerij tegenkomt en geeft details over de situatie in andere steden.  Hij doet het verzoek aan de gemeenteraad om “onze eerste burger van de stad tot en met nu te eren met een bronzen beeld van het hoofd.” Het is zijn bedoeling om het kasteel ermee op te sieren. Hij verzoekt de gemeenteraad om dit initiatief te omarmen. De verwachte kosten hiervan zijn € 63.000 voor 14 bronzen beelden. Een deel daarvan zal door middel van sponsoring bekostigd worden. Hij heeft al een kunstenaarsechtpaar op het oog die dit project kan uitvoeren.

De reacties uit de raad zijn positief en ze vinden het een sympathiek voorstel. De gemeenteraad komt hier later op terug.

 

1,219 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *