Samen met onder meer Savant Zorg, de Peelgemeenten, LEVgroep, Zorgcoöperatie Gemert en CZ ontwikkelt de Zorgboog een logeerhuis voor mensen met dementie. Het logeerhuis krijgt een eigen plekje in woonzorglocatie Franciscushof in Lieshout; de verbouwingswerkzaamheden zijn inmiddels begonnen. Ook de naam van het logeerhuis is bekend, Plezant.

plezant-logo“Het logeerhuis moet een prettige accommodatie worden met een fijne tuin en sfeervolle kamers, waar straks zeven mensen met dementie kunnen logeren. In een omgeving die zo vertrouwd mogelijk is en waar zij zichzelf kunnen zijn”, vertelt projectleider Marion Peters. “Een plek waar mantelzorgers met een gerust hart hun partner, vader, moeder of vriend naar toe kunnen brengen. Zodat zij weer even kunnen opladen”.

Op adem komen
“De zorg voor een partner of familielid met (een vermoeden van) dementie kan natuurlijk behoorlijk zwaar zijn, zowel fysiek als emotioneel. Met Plezant kunnen wij die druk tijdelijk verlichten, zodat mantelzorgers weer op adem kunnen komen. Om daarna met nieuwe energie de zorg en ondersteuning weer op te pakken. Door even voor henzelf te kiezen, kiezen ze dus als het ware voor samen.”

Vrijwilligers gezocht
Om dit nieuwe, uitdagende project tot een succes te maken is Plezant op zoek naar enthousiaste, lieve en ondernemende vrijwilligers die het verblijf in het logeerhuis tot een ultieme beleving willen maken. Wilt u als vrijwilliger iets betekenen of wilt u meer informatie over Plezant, kijk dan op www.ikkiesvoorons.nl U kunt ook contact opnemen met vrijwilligerscoördinator Nancy Cortenbach of projectleider Marion Peters via telefoonnummer 0492 – 504851.

3,031 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *