Ploeteren op de Pool voor kinderen met diabetes

Jacoliene en Richard van Bussel uit Asten kijken niet raar op van het koude weer dat we hier nu hebben. Zij hebben de Noordkaap Challenge achter de rug; in een Fiat 500 C vanaf het Mediapark in Hilversum naar het noordelijkste puntje in Finland waar het -32⁰ is. Door meters sneeuw, over ijs en met nauwelijks zonlicht. Maar voor een goed doel doe je veel! Zeker als het je heel persoonlijk raakt. De Van Bussels’ gingen op pad om een mooi bedrag te vergaren voor de zorg aan kinderen met diabetes. Want dat diabetes bij kinderen en jongeren heel ingrijpend is, daar weten zij, hun dochter Lot (17, waarvan 2 jaar diabetes) en zoon Marijn (22, waarvan 14 jaar diabetes) alles van.

“Het was een geweldige uitdaging die tocht. Net zoals leven met diabetes een uitdaging is. In de eerste plaats natuurlijk voor Lot en Marijn die vanwege diabetes type 1 voor hun leven gebonden zijn aan een heel strikt regime van meten en eten. Het is ook een uitdaging voor ons gezin in z’n geheel. Het vraagt heel veel discipline, structuur en aanpassingsvermogen. Dat lukt ons, mede dankzij de goede zorg van de professionals van het Elkerliek ziekenhuis. Om die goede zorg voor alle kinderen met diabetes en hun ouders mogelijk te maken, zijn we op 7 december bij de studio van 3FM van start gegaan. Op 19 december kwamen we weer in Asten aan, met in totaal 7.200 kilometers op de teller en 4.000 euro voor dit doel. Dankzij allerlei particulieren, bedrijven en scholen uit Asten en omgeving die ons doel massaal steunden.”

Wilfred Hurkx, kinderarts in het Elkerliek, vult aan: “Het aantal kinderen met diabetes neemt toe en de behandeling van deze kinderen en hun ouders is intensief. Goede diabeteszorg voor kinderen en tieners vraagt namelijk een andere aanpak dan zorg voor volwassenen. Een kind is nog volop in groei en ontwikkeling en wil maar één ding: een zo normaal mogelijk leven. Om die beste zorg te leveren, werken het ETZ in Tilburg, JBZ in Den Bosch, Bernhoven in Uden, Catharina ziekenhuis, St. Anna en het Elkerliek samen in de stichting Kidz&ko. In 2017 hadden we gezamenlijk 600 kinderen onder behandeling en jaarlijks komen er zo’n 60 bij. Deze donatie gaan we samen besteden om de kwaliteit en continuïteit van diabeteszorg aan kinderen en tieners in de regio optimaal te houden. Grote dank hiervoor!”

Kinderarts Wilfred Hurkx van het Elkerliek neemt namens Kidz&ko – het regionale samenwerkingsverband voor optimale zorg voor kinderen met diabetes – de cheque in ontvangst van Richard van Bussel. 4.000 euro voor diabeteszorg aan kinderen, bijeen gebracht met de deelname aan de Noordkaap Challenge. “Dit jaar gaan we weer” vertelt vader Richard “6 december 2019 is het zover.”

Overhandiging cheque Noordkaap Challenge

574 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *