Podiumbijeenkomst Wijkagenda’s Veiligheid

Iedereen in Helmond moet zich veilig kunnen voelen. Een veilige stad is een verantwoordelijkheid van ons allemaal.  Om Helmond veiliger en leefbaarder te maken hebben vele stadgenoten een jaar geleden hun ervaringen en ideeën gedeeld in een onderzoek naar veiligheid in de wijk. Samen wil de  gemeente een goede aanpak voor uw wijk maken. Op dinsdag 18 februari is de podiumbijeenkomst over de stand van zaken van de Wijkagenda’s Veiligheid. De bijeenkomst vindt plaats bij het ROC Ter Aa, locatie Keizerin Marialaan 2.  Aanvang: 19.30 uur. Komt u ook? 

 Programma

De bijeenkomst gaat over de wijkagenda’s Veiligheid en de situatie tot nu toe; welke stappen er al zijn gezet en welke werkwijze er is bedacht om samen met u als bewoners te werken aan de veiligheid in de wijk. Het resultaat zal een breed gedragen wijkplan Veiligheid zijn.

De bijeenkomst start met een presentatie over de ontwikkelingen en de stand van zaken omtrent veiligheid in de wijken. Daarna volgen drie verschillende workshops waarin raads- en commissieleden, instellingen, organisaties en bewoners samen input geven over kansen, mogelijkheden en gewenste ontwikkelingen. De avond wordt afgesloten door burgemeester Blanksma met een korte vooruitblik.

Dit zijn de workshops:

  • Op weg naar een ander manier van participeren: participatie als maatwerk; wat willen we, vinden we wenselijk?
  • Technologie ondersteunt de mens. Maar welke technologie willen we dan inzetten bij wijkgericht werken?
  • Hoe ziet het werken met wijkagenda’s veiligheid eruit?

Waar en wanneer?

Datum: Dinsdag 18 februari 2020

Locatie: ROC Ter Aa, locatie Keizerin Marialaan 2

Aanvang: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Meer informatie

Inwoners en alle andere belangstellenden zijn van harte welkom. Aanmelden is niet nodig. Wilt u weten welke sprekers komen? Dit vindt u op www.helmond.raadsinformatie.nl.

84 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *