Polaris blijft in de race

Opnieuw hebben de Polaris heren van zich doen spreken. Jola Olympus werd in eigen huis met 0 – 4 verslagen. Minder succesvol waren de dames die in Meijel met omgekeerde cijfers het af moesten leggen tegen nummer twee Peelpush 3.
Bij de heren was snel duidelijk dat Polaris alleen zichzelf in de problemen kon brengen. Een duidelijk niveauverschil was in de beginfase zichtbaar en Polaris liep eenvoudig via 3-11 en 10-21 uit naar de 15-25 setwinst. Met de geblesseerde spelers Jaap van Bussel en Cas Heezemans nog aan de kant, Luc van Bree als spelverdeler, Mike Boudewijns als aanvaller en Jasper Kot als libero wist Polaris het initiatief volledig naar zich toe te trekken. Set twee ging in eerste instantie gelijk op tot 9-9 waarna Polaris via 7-15 eenvoudig naar de 20-25 setwinst kon uitlopen. Coach Hans van Steenis voerde na de 0-2 voorsprong enkele wissels door. Steff de Vries kreeg na korte invalbeurten in voorgaande wedstrijden meer speeltijd en liet zien een versterking te zijn. Set drie was een kopie van de openingsset. Een snelle voorsprong werd lang in stand gehouden. Via 5-8, 10-14 en 12-20 werd met 18-25 eenvoudig gewonnen. Met een 0-3 voorsprong blijft door concentratieverlies de vierde set altijd gevaarlijk. De tegenstander gooide alle remmen los en probeerde uit alle macht nog een puntje aan de wedstrijd over te houden. Een snelle voorsprong van 6-10 werd door de tegenstander uit Made ongedaan gemaakt (14-15). Daarna leek Polaris de wedstrijd te beslissen. Via 22-24 kwam Polaris op matchpoint. Twee individuele fouten en een goed scorende tegenstander draaiden het om: 25-24. Setverlies leek aanstaande. Een time-out van Hans van Steenis en een direct scorende Tom Klaversma zorgden voor een gelijke stand, waarna Steff de Vries de wedstrijd met een harde aanval besliste. De 0-4 overwinning zorgde voor vijf punten en een tweede plaats op de ranglijst.

Dames
Polaris 1 speelde vrijdag 2 november tegen Peelpush 3 met het doel tegen dit sterke team met veel ervaring en jonge talenten een setje te pakken. De start was door eigen fouten niet denderend terwijl de thuisclub wel punten scoorde. Er waren veel servicefouten of hadden weinig druk op onze eigen service, terwijl Peelpush hun kansen kon benutten en de set won met 25-14. In de tweede set draaide het team van Gylk Jongstra iets beter maar Peelpush scoorde meer punten achter elkaar. Bovendien was de libero van Peelpush erg goed op dreef. Met 25-19 verloor Polaris de set. Door de sterke service van de nummer twee van de ranglijst stond het na enkele minuten 7-0. Polaris kreeg geen kans zich te herstellen en verloor de set met 25-9. In de laatste set herpakte het team zich goed en bleef tot 16-16 bij. “Nadat de coach van Peelpush een time-out had genomen raakten we de weg weer kwijt en lieten we ondanks sterke invalbeurten van Isa Strijks en Luna Beijnsberger deze set toch uit onze handen glippen. Volgende week spelen we tegen Kessel en hopen dan wel punten te pakken”, aldus Anouk van Bree.
Programma VC Polaris 10 november Sporthal ’t Hout
11:00 uur VC Polaris MC 2 – Spirit Veghel MC 1
11:00 uur VC Polaris MA 1 – MVC De Hangar Eindhoven MA 1
12:45 uur VC Polaris JB 1 – VC Fortutas Ospel JB 1
12:45 uur VC Polaris DS 3 – Hajraa Eindhoven DS 5
15:00 uur VC Polaris HS 1 – Hands up Berlicum HS 2
17:00 uur VC Polaris DS 1 – VC Kessel DS 1
19:00 uur VC Polaris DS 2 – Hajraa Eindhoven DS 3
19:00 uur VC Polaris HS 2 – Den Dungen HLB Van Daal/DS HS 3


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
Onderstaande linken zijn aanklikbaar:

www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

743 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *