Na twee nederlagen is het de Polaris dames gelukt een overwinning te boeken. Een bijna even sterk Hajraa werd met 3-1 verslagen. De heren verloren met 1 -3 van Tupos – vorig seizoen een van de toppers in de derde divisie.

De Polaris dames begonnen overtuigend aan het duel tegen het Eindhovense studententeam Hajraa. Blokkerend en aanvallend stond het team van de coaches Boudewijns/Jongstra binnen de kortste keren met 13-5 voor en wist de Hajraa coach met veel spelerswisselingen de schade even te beperken. In de openingsset bleef Polaris veel sterker en met 25-12 was de eerste setwinst van het seizoen een feit. Zo goed de thuisclub van start was gegaan zo matig waren in de tweede set de verrichtingen. Na enkele passfouten bleek het vertrouwen in eigen kunnen totaal verdwenen en de studenten wisten met de dip wel raad. Binnen de kortste keren stond de gelijkmaker via 15-25 op het scorebord. Gylk Jongstra over het vervolg: “De instructie weer een stap te zetten ten opzichte van het vorige duel pakte het team goed op.  Vooral de passing, free balls en verdediging liepen beter. De derde set ging gelijk op. Polaris stond wel voor maar Hajraa bleef erin geloven en Polaris mocht geen moment verslappen. Geweldige reddingen van libero Anouk van Bree, aanvallen van Juul Knapen, Josje Cuppenen Daphne Hoebink en de blokkades van Luna Beijnsberger maakten het verschil. Polaris knokte zich naar de 25-23 setwinst. De vierde set was Polaris los. De service werd weer beter uitgevoerd en Anouk haalde menig balletje van de grond. Hajraa wisselde regelmatig maar kreeg het tij niet gekeerd. Josje serveerde maar liefst zes keer achter elkaar. Haar service zorgde voor twee directe punten en vier rally’s maakten het team af. Spelverdeler Febe van den Reek bediende naar hartenlust haar aanvalsters en het was voor het publiek en staf mooi om te zien dat de selectie als team het karwei klaarde (25-22).

Heren

De Polaris heren ontvingen Tupos, dat aan de eerste wedstrijd van het seizoen begon en op ’t Hout een solide indruk maakte. De ploeg uit Baarlo beschikte over een homogene selectie met veel sprong- en slagkracht. Na de gelijkopgaande beginfase wisten de gasten mede door een strakke serve uit te lopen en met 18-25 de eerste set te winnen. In de tweede set vlotte het bij Polaris beter en mede door een betere serve gingen de passers bij Tupos fouten maken. De selectie van Hans van Steenis kreeg het pas moeilijk na 16-12. De inzinking was echter van korte duur en met 25-23 werd de gelijkmaker bejubeld. In het tweede deel van de derde set kwam de ervarenheid van Tupos beter tot zijn recht. Polaris leidde nog met 14-7 maar moest in de slotfase toezien dat de voorsprong langzaam verdween en op 23-25 in een nederlaag eindigde. De bezoekers bleven ook in de laatste set domineren en met simpeler volleybal wist het de strijd met 22-25 te winnen.

Programma VC Polaris zaterdag 13 oktober Sporthal ’t Hout

12:45 uur VC Polaris MC 1 – VOKO Oosterhout MC 1

14:45 uur VC Polaris JB 1 – Hovoc-Trivia-Athos  Horst JB 1

14:45 uur VC Polaris MA 1 – HLB Van Daal/DS MA Den Dungen 1

17:00 uur VC Polaris DS 3 – ODI Middelbeers DS 4

1,162 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *