Polaris doet aan klantenbinding

Met nog iets meer dan een kwart van de competitie te gaan wisselen de uitslagen van Polaris met de week. De dames streden tegen nummer twee Peelpush 3 en de heren ontvingen hekkensluiter Jola Olympus. Beide duels eindigden na vier sets. De heren wonnen en de dames zagen de meeste punten naar Meijel gaan.

De dames ontvingen Peelpush en toonden progressie ten opzichte van het eerste deel van de competitie. Het verschil in spelopvatting was niet erg groot. Peelpush wist op de beslissende momenten echter beter om te gaan met de spanning en speelde slimmer door vaker met prikballen te scoren. De thuisclub liet de kans op een daverende verrassing aan zich voorbij gaan. Speelser Danielle Nooijen: “We begonnen deze wedstrijd sterk en lieten meteen zien dat we de vijf winstpunten niet zomaar naar de nummer twee zouden laten gaan. Tot het dertiende punt ging de score gelijk op waarna Peelpush een tandje bijzette en de dames van Polaris op details aftroefde (18-22). In de tweede set startte ons team met een sterke service en liep uit naar 10-3. De tegenstander knokte zich terug en tot 22-22 verliep de strijd gelijkwaardig. De vastheid in de combinaties gaven in de slotfase de doorslag (22-25). Ook daarna bleef Polaris prima partij geven en volgde tot 14-13 een nagenoeg gelijk spelbeeld. Door slimmer spel met veel afwisseling van Peelpush en een mindere verdediging en aanvalskracht bij Polaris kreeg de kampioenskandidaat in de slotfase de thuisclub met 15-25 op de knieën. Het harde werken werd in de vierde set toch nog beloond. Na een kleine voorsprong zakte na tegenstand van Peelpush het team niet weg en daardoor ging via 25-22 nog een winstpunt naar Polaris.” Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen VC Kessel en de heren bezoeken Hands Up 2 in Berlicum.

Heren
De heren van Polaris hebben na een aantal nederlagen weer een overwinning behaald. Tegen het laag geklasseerde Jola Olympus boekte de selectie van Hans van Steenis een regelmatige 3-1 overwinning. Met Jelle Jurrius – na bijna een jaar blessureleed – debuterend in de basis – en Steff de Vries aan de buitenkant begonnen de Helmonders voortvarend aan het duel. Via 8-4 en 13-10 werd een eenvoudige 25-16 setwinst behaald. Daarna kwam de klad in het spel. Vooral de buitenaanvallers wisten niet tot scoren te komen en de tegenstander uit Made greep deze kans met beide handen. Polaris kon geen moment overtuigen en leed een 17-25 nederlaag. In het vervolg van de wedstrijd werden de puntjes op de i gezet. Via 25-17 en 25-15 werden duidelijke setoverwinningen behaald. Bij vlagen was het kenmerkende spel van Polaris, gebaseerd op inzet en veel verdedigend en blokkerend vermogen, weer zichtbaar. In de slotfase van het duel legde Jelle Jurrius met zes puntgave services de basis voor de vierpunts zege. Het wachten is nog op de terugkeer van drie geblesseerde spelers om zich weer volledig te kunnen meten met de top.

Programma VC Polaris zaterdag 16 februari Sporthal ’t Hout
11:00 uur VC Polaris JB 1 – DKJO Mierlo B 1; 12:45 uur VC Polaris MC 2 – Hornerhof/HHCHorn C 1; 12:45 uur VC Polaris JB 2 – VOLT Land van Cuyk B 1; 14:45 uur VC Polaris MC 1 – VOCALA Rijckevoort C 1; 14:45 uur VC Polaris HS 3 -VOCALA Rijckevoort H 2; 17:00 uur VC Polaris MB 1 – VOCALA RIJCKEVOORT B 3; 17.00 uur DKJO Mierlo H 1 – VOLT Land van Cuyk 4; 19:00 uur VC Polaris HS 5 – Bladel H 3.

Verslag Wil van Loon

 


 

483 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *