Polaris heren startten met zege

Het eerste herenteam van Volleybal Club Polaris is de volleybalcompetitie sterk gestart. In Eindhoven werd VCE/PSV met 1-3 verslagen. De dames deden het in het land van Cuyk minder goed en verloren van VOLT 2 met 4-0.

Het debuterende en energieke Polaris is met een fraaie 1-3 zege in de derde divisie begonnen. Onder leiding van Hans van Steenis heeft dit team een verregaande verjonging doorgevoerd. Na een gelijk opgaand begin haalde Polaris maximaal rendement uit het uitvallen van de spelverdeler van PSV. Na een 12-12 tussenstand liep het mede door de servicedruk van Yannick van de Ven naar 13-22 en won de set afgetekend. In de tweede set sloop onnauwkeurigheid in het team. Vooral passend viel het nivo ver terug, waardoor PSV de set eenvoudig won. In de derde en vierde set was echter sprake van een prachtig volleybalgevecht. PSV met een sterke buitenaanval en Polaris met een sterker collectief. Mees Sengers kwam binnen de lijnen en zorgde bij Polaris voor meer rust in de pass. Tot 20-20 was de set in evenwicht. Daarna besliste Luc van Bree de set met zijn service. Hij serveerde Polaris naar 21-24 en legde de basis voor de 1-2 voorsprong. In de laatste set nam Polaris direct een voorschot op de winst. Met prachtige rally’s, mooie verdedigende acties en rake klappen van Tom Klaversma en Cas Heezemans werd een voorsprong opgebouwd. Via 6-9 bleef het verschil van drie punten gehandhaafd. Met 22-25 haalde Polaris ook deze set binnen. De eerste winst met vier wedstrijdpunten in de derde divisie stond vast. Een trotse trainer/coach Hans van Steenis: ‘Er zijn nog voldoende verbeterpunten, maar ik ben tevreden met deze wedstrijd en kijk uit naar volgende week om dit nieuwe team aan ons thuispubliek te presenteren.’

Dames

Omdat liefst vijf speelsters van het vorige seizoen afscheid namen trad Polaris tegen Volt aan met een zeer verjongde selectie en moest binnen de dames afdeling flink geschoven worden. Van ’t tweede team kwamen Josje Cuppen voor de middenpositie, Orly Sanders als passer/loper en Danielle Nooyen voor de diagonaal over. Van meisjes B1 kwam de 14-jarige Juul Knapen als passer loper en Julia van Lieshout in de rol van tweede spelverdeelster. Ook de 13-jarige Isa Strijks, die elke donderdag met de selectie traint, was van de partij om te wennen aan het nivo. Trainer/coach Gylk Jongstra : “Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. We maakten individueel teveel persoonlijke en onnodige fouten en die werden door de tegenstander met veel ervaring netjes afgestraft. Passend kwamen we er niet goed uit en Febe van den Reek speelde geen gelukkige wedstrijd. De wissels brachten niet de gewenste ommekeer en iedereen had na afloop ook dezelfde gedachte. We hebben hier ver onder ons basisniveau gevolleybald. De doelstelling voor dit jaar is ook weer handhaving en dat zal heel knap zijn. Het is belangrijk dat we als groep en als individu elke week verbetering kunnen laten zien. Verliezen is dan ook niet erg maar niet op de manier zoals dat vandaag is gegaan.”

Programma VC Polaris zaterdag 29 september Sporthal ’t Hout

9.15 uur VC Polaris MC 3 – VCE/PSV Eindhoven MC 5; 11.00 uur VC Polaris MA 2 – Saturnus/Hendriks Coppelmans UDEN MA 1; 11.00 uur VC Polaris MC 1 – Sliedrecht Sport Sliedrecht MC 2; 12:45 our VC Polaris JB 1 – HORNERHOF/HHC HORN JB 1; 12:45 uur VC Polaris DS 3 – VCE/PSV DS Eindhoven 3; 15.00 uur VC Polaris HS 1 – TFC HS Odiliapeel 1; 17.00 uur VC Polaris DS 1 – Ledub DS Budel 2; 19.00 uur VC Polaris DS 2 – Peter Peters/TSR DS Schayk 1 en19.00 uur VC Polaris 2 – Gepidae HS 1 Tilburg .

 

 

1,270 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *