Polaris Jongens A naar finale NOJK

In totaal 214 volleybalteams over heel Nederland verdeeld kwamen zaterdag 23 februari tegen elkaar uit om in acht categorieën te strijden voor een plaats in de eindronde om het kampioenschap van Nederland. Onder hen drie teams van VC Polaris. Als enige vereniging uit Zuid Nederland plaatste het Polaris Jongens A team zich in deze categorie voor de eindronde om het Nederlandse Open Jeugd Kampioenschap (NOJK). Het Polaris meisjes B – team werd in de kruisfinale uitgeschakeld door Sliedrecht Sport en Polaris Jongens C viel te licht en werd in de poulewedstrijden uitgeschakeld.

De Polaris Jongens A selectie die zich hebben geplaatst voor de finale (bron VC Polaris).

In Sporthal de Veste te Borne trof Polaris Jongens A een sterke poule met drie van de vier nagenoeg gelijkwaardige tegenstanders. Van Volley Tilburg en Avior Deventer werd met klein verschil met 2-0 gewonnen en tegen Taurus Houten en het thuisspelende Apollo 8 werd gelijk gespeeld. Taurus plaatste zich als poulewinnaar rechtstreeks voor de eindronde en Polaris moest als tweede een extra wedstrijd spelen. Polaris won dit duel met 25-19 en 25-16 van Bas Autowas/VV Voorsterslag uit Zwolle. Op 30 maart vindt de eindronde om het kampioenschap van Nederland voor clubteams plaats in het Topsportcentrum van Koog aan de Zaan. Taurus en Polaris worden dan in twee poules ingedeeld met Orion Doetinchem, Sliedrecht Sport, Inter Rijswijk, SSS Barneveld, Dynamo Apeldoorn en Zaanstad uit Zaandam.
Het Polaris Meisjes B team won in de poule van Taurus en Bas Autowas/VV Voorsterslag, speelde gelijk tegen Peelpush Meijel en verloor van Next Volley Dordrecht. Als tweede ging het team over naar de kruisfinales waar de kampioen van vorig jaar Sliedrecht Sport met 25-21 en 25-18 Polaris uitschakelde.
Het Polaris Jongens C – team trof in Dordrecht allemaal sterkere tegenstanders. Van Next Volley Dordrecht, VCV Veenendaal en DROS/Alterno uit Apeldoorn (de verliezende finalist van 2018) werd met 2-0 verloren en daardoor uitgeschakeld voor de eindronde.

Verslag Wil van Loon


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
Onderstaande linken zijn aanklikbaar:

www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

392 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *