Polaris Jongens B 1 en Meisjes C 1 kampioen

Het was voorbije zaterdag druk in de Houtse Sporthal. Twee jeugdteams van Volleybal Club Polaris maakten zich op voor de laatste wedstrijd van het seizoen en daarna het kampioenschap te vieren. Beide teams lieten de supporters genieten. Meisjes C 1 overklaste VCE/PSV en werden via 25-20, 25-14, 25-20 en 25-14 met een straatlengte voorsprong kampioen in de hoofdklasse van de Regio Zuid. Het kampioensteam bestond uit Fleur, Janne, Nova, Floortje, Tessa, Megan, Pien, Linda en Isa met de trainers/coaches Anouk en Amy. De Polaris jongens B 1 wonnen eveneens met 4-0 en werden kampioen in de eerste klasse D van de Regio Zuid. De setstanden 25-17, 24-14, 25-0 en 25-10 tegen OVOCO uit Oss lieten geen twijfel bestaan wie het sterkste was. Van de 50 te behalen wedstrijdpunten haalde het team van trainer Steff en coach Stefan er liefst 46. Het kampioensteam bestond uit Mark, Tim, Stefan, Marijn, Kasper, Martijn, Tristen en Teun.

Polaris heren handhaven zich

Voor volle tribunes speelden de Polaris vaandelteams de laatste ronde. De heren verloren weliswaar met 1-3 van het op promotie jagende VCE/PSV en de dames lieten zien toch ruimschoots te kunnen winnen en gunden de nummer vier VOLT 2 zelfs geen enkele setwinst.

Coach Hans van Steenis: “Op de laatste speeldag met liefst 51 punten nog kans te lopen degradatieduels te moeten spelen is te gek voor woorden. Door nagenoeg gelijke sterkte van het merendeel van de derde divisieteams was de opdracht tegen VCE/PSV – dat op promotie joeg – te blijven beuken.” In set een en twee werd duidelijk dat Polaris dat in de tweede competitiehelft vanwege blessures veel moest improviseren passend kwetsbaar bleek. PSV leverde zoveel servicedruk dat de aanvallers van Polaris niet of nauwelijks in stelling gebracht konden worden. Twee set nederlagen waren het gevolg: 16-25 en 17-25. In de derde set waren de rollen omgedraaid. Met Luc van Bree als spelverdeler en Steff de Vries en Mees Sengers als aanvallers werd Polaris sterker. Op alle vlakken werd beter gespeeld met Steff de Vries als aanjager. Hij scoorde, verdedigde en trok zijn team naar een hoger nivo. In het begin van de set werd ’n voorsprong genomen: 9-6, 15-11 en 17-14. In de slotfase van de set kwam PSV nog een keer dichterbij. Sterk serveren en een tomeloze inzet leidden naar 25-21 setwinst en daarmee was Polaris onbereikbaar voor de achtervolgers. In de vierde set zette PSV nog een keer aan en liet zien duidelijk de betere ploeg te zijn. Polaris was kansloos en verloor met 17-25. Hans van Steenis: “Wil Polaris zich kunnen meten met de topploegen in de 3e Divisie zal veel werk verricht moeten worden en het aantal individuele fouten sterk verminderen.”

Dames

polaris-mc1-in-hoofdklasse-04-2019

In het laatste competitieduel wilden de dames van VC Polaris nog een keer knallen om het seizoen goed af te sluiten. Met stevige services en zelf veel verdedigende ballen goed te verwerken, kwam VC Volt onder druk te staan. Snel nam het een voorsprong en bouwde deze uit naar de 25=11 setwinst. In de tweede set werd dit spel doorgezet en dankzij een krachtige serviceserie van Josje Cuppen werd ook deze set dik gewonnen (25-14). Polaris bleef de toon zetten en het initiatief houden wat via 25-11 de derde setwinst opleverde. Wat in de hele competitie niet lukte, lieten Polaris in de vierde set zien. De thuisploeg bleef het verloop bepalen en stevende recht op de enige vijfpunter van het seizoen met 25-16 af. Op passende wijze werd met een publiekswissel afscheid genomen van Julia van Lieshout (stopt) en Daphne Hoebink (stopt), terwijl Juul Knapen via de Weerter volleybalschool naar Peelpush verhuist. Daarnaast heeft Gylk Jongstra besloten als trainer/coach te stoppen bij dames 1 om bij polaris een andere functie op zich te nemen

Foto’s Bron: VC Polaris
Verslag Wil van Loon


 

310 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *