Polaris mannen in grootse vorm

Dat de ploeg van coach Van Steenis dit seizoen gegroeid is was al bekend, en eindelijk bracht dit een gewenste 4-0 winst en vijf punten op de teller.  De vrouwen keerden met slechts 1 puntje huiswaarts uit Liessel, en speelde niet haar beste wedstrijd van het seizoen.

Thuis tegen nummer 5 Hero waren Polaris mannen serverend onvoldoende, passende zeker niet super, maar waren de Helmonders aanvallend de betere. Tom Klaversma blokkeerde ook nog eens veel belangrijke punten, maar het grote verschil zat hem in het niveau van de spelverdeling. De 19-jarige spelvervedeler Luc van Bree speelde weergaloos, en speelde met regelmaat zijn aanvallers vrij, en met name Mike Bijsterveld en Mees Sengers wisten daar wel raad mee. De thuisploeg had steeds het initiatief, nam slechts af en toe echt afstand, maar wist boven de 20 punten steeds het hoofd koel te houden waardoor de 4 sets gewonnen werden met 25-22, 25-21, 25-23 en 25-17. Met 8 verliespunten voor op nummer 3, lijkt de strijd om de koppositie te gaan tussen Gepidae uit Tilburg en Polaris, dat nog steeds twee punten achterstaat in de stand op de Tilburgers.
Volgend weekend volgt de wedstrijd in en tegen VC Voerendaal om 16.00 uur.

De Polaris vrouwen konden de stijgende lijn van de afgelopen weken niet doortrekken. In tegenstelling tot de mannen werd boven de 20 de pass minder, het spel daardoor slordiger en onzekerder, en gaf het ervaren Livoc de ploeg van Ellen van Bree drie keer het nakijken : 25-22, 25-21 en 25-22. Het sierde de jonge meiden van Polaris wederom dat ze bleven strijden, en ook nu werd dat beloond met een punt door 19-25 setwinst in de laatste set. Van Bree baalt : “ik zie de ploeg echt strijden, maar mis af en toe de passie en het er volledig voor gaan. Echt jammer want als we in de juiste flow zitten kunnen we beter dan we vandaag hebben laten zien.”
Volgende week zaterdag kan de ploeg het laten zien in de thuiswedstrijd tegen Furos om 19.00 uur in sporthal ’t Hout in Helmond.

Foto’s van thuiswedstrijd van de Polaris heren
                   

177 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *