Polaris: Successen en treurnis

Afgelopen zaterdagmorgen begon bij VC Polaris voor volle tribunes supporters de laatste competitieronde succesvol. Meisjes B 1 werd als kampioen bejubeld en Jongens C 1 deed voor de meiden niet onder en sloot de competitie ook af met het hijsen van de kampioensvlag. In Eindhoven was er succes voor Meisjes B 2 dat met een 0-4 zege op VCE/PSV de vlag mocht hijsen. In de middag volgde treurnis. Dames 1 vocht bijna twee uur voor de winstpunten en won met 3-2 van Volt 2, dat zich optimaal inspande voor het beste resultaat. De drie winstpunten waren voldoende voor handhaving in de derde divisie totdat uit Budel de bedenkelijke 1-3 uitslag van Ledub 2 – Active Rooi bekend werd. Daardoor belandden de Polaris dames op de tiende plaats en moeten zij zaterdag in Sliedrecht twee degradatieduels tegen Sliedrecht Sport 3 en Fit & Fysio/VC Limac uit Linne spelen. Slechts één plaats in de derde divisie is dan vacant. De heren verloren na een goed duel met 3-1 van Hornerhof.

Het eerste jaar van de dames in de derde divisie verliep erg wisselvallig. De vrij jonge ploeg was in de meeste duels niet opgewassen tegen de harde services van veel tegenstanders. Tegen VOLT 2 was het niet anders. Het team van Gylk Jongstra vocht wat het waard was en wisselde met de ploeg uit het Land van Cuyk meerdere keren van voorsprong naar achterstand en omgekeerd. Bepaald pech had Polaris in de eerste set die door een beoordelingsfout van de eerste scheidsrechter aan het net nadelig beslist werd en de set met 25-27 verloren ging. Ook in set twee waren de ploegen aan elkaar gewaagd en kwamen donkere wolken bovendrijven toen het broodnodige geluk achterwege bleef en via 28-30 de 0-2 score verscheen. Passend bleef Polaris onder de maat maar het team bleef ook in de derde set knokken waardoor met 25-22 het eerste winstpunt behaald werd. De vierde set was een goed vervolg met sterke blokkades door Lisenka van Oorschot. Na een zenuwslopend slot scoorde de thuisclub met 27-25 de gelijkmaker. De vijfde set startte Polaris met Febe van den Reek aan service grandioos. Zij speelde sowieso een geweldige wedstrijd en liet als 15-jarige zien waartoe ze in staat was. De wissels aan het net wierpen zijn vruchten af en door de 15-11 zege kwam de 3-2 overwinning tot stand. Coach Gylk Jongstra: “We hebben vandaag het publiek en onszelf een geweldige laatste competitiewedstrijd voorgeschoteld. Er zat van het begin tot einde spanning en vechtlust in. Helaas kwamen we achteraf een puntje tekort voor rechtstreekse handhaving.”
Heren
“De laatste wedstrijd van de heren in deze samenstelling was typerend voor het hele seizoen”, laat trainer/coach Peter van Bussel weten. “Prima spelend, de eerste set overtuigd winnen en de andere sets zeer behoorlijk tegenstand bieden. In de derde set kwam het blessurespook weer om de hoek kijken. Gelegenheids middenaanvaller Dirk Boumans moest met een handblessure de strijd staken en werd vervangen door aanvoerder Harold Rooijakkers op een voor hem wel erg vreemde positie. Maar de ploeg bleef strijden en had nog de mogelijkheid om de vierde set te winnen. We hebben in stijl de afsluiting van het seizoen genomen.”
Meisjes B 2
Meisjes B2 heeft op de laatste competitiedag alsnog het kampioenschap binnengehaald. Een week eerder was deze mogelijkheid ook al aanwezig, maar toen was naaste concurrent Ledub MB1 in een directe confrontatie net iets te sterk. Met nog één punt voorsprong moest zaterdag met 4-0 gewonnen worden van VCE/PSV MB2 om het kampioenschap binnen te halen. “De zenuwen die een week eerder nog parten speelden, hadden plaats gemaakt voor sterke services en werden de sets redelijk eenvoudig binnengesleept. Via 14-25, 9-25, 12-25 en 9-25 was het kampioenschap een feit”, laat coach Marc Donders weten.
Foto: Meisjes B 2 kampioen
Foto – onderschrift: Staand van links naar rechts: Marc Donkers (trainer/coach), Lynn van Dijk, Keani Donkers, Marieke Jurrius, Yoëlla Jansen, Kylie Donkers, Linda van Dalen, Jarno Eringaard (trainer/coach). Zittend van links naar rechts: Lieke van de Kruijs, Sarah Derksen, Suzan van Lierop.

2,283 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *