Polaris teams dit weekend foutloos

Zowel de mannen als de vrouwen wisten het afgelopen weekend met 4-0 te winnen. Voor de mannen betekent dit een mooie opmaat naar wellicht een kampioenschap in de Derde Divisie, de vrouwen speelden zich vaster in de middenmoot van de promotieklasse, met uitzicht op een plaats in de subtop.

Tegen laagvlieger VC Voerendaal hadden de Polaris mannen maar een doel, namelijk geen puntverlies oplopen. Met enig kunst en vliegwerk lukte dit, omdat de thuisploeg weliswaar tegenstribbelde, maar eenvoudigweg kwalitatief de minder was. Na een plichtsmatige 20-25 overwinning in de eerste set kwam de ploeg van Hans van Steenis in set twee achter met 17-13. Dat was het moment voor de Helmonders om hun ware klasse te laten zien. In 1 servicebeurt door Yannick van de Ven werd een 17-19 voorsprong genomen. Wie dacht dat dit de beslissing was had het mis. Een spannende slotfase volgde, en op 24-23 kreeg Voerendaal zelfds een setpoint, maar Polaris maakte gelijk, en twee mooie aanvallende scores van Mike Bijsterveld maakten een einde aan deze tweede set: 24-26. Polaris kroop hiermee door het oog van de naald, en liet in de resterende twee sets zien daarvan geleerd te hebben. Na 17-25 winst in de derde set bleef Polaris de druk op Voerendaal hoog houden. Stap voor stap werd een voorsprong uitgebouwd: Bij 13-19 in Helmonds voordeel wisselde coach Van Steenis Steff de Vries in voor de licht geblesseerde Mees Sengers. Voerendaal profiteerde in eerste instantie, echter daarna pakte Polaris de draad weer op. Via 16-21 werd de set gewonnen met 17-25. Daarmee pakte Polaris de benodigde 5 punten.
Volgend week staat topper tussen Polaris en koploper Gepidae Tilburg op het programma. In een naar verwachting volgepakte sporthal in Mierlo-Hout (19.00 uur) zal Polaris de twee punten achterstand op de ranglijst om willen buigen om de koppositie te pakken. In Tilburg leed Polaris de enige nederlaag van dit seizoen.

Polaris dames 1 speelde thuis tegen het eveneens jonge team van Furos uit Kerkrade. Furos strijdt tegen degradatie, en vocht voor elk punt. Met een sterke service en een lage foutenlast bracht Furos de Helmondse meiden regelmatig in de problemen. Polaris was spelverdelend, verdedigend en aanvallend veruit de meerdere, maar  maakte ook veel onnodige fouten. Deze combinatie leverde een fantastisch schouwspel op. In de eerste set begon diagonaalspeelster Danielle Nooijen erg sterk, en mede dankzij haar aanvallende scores werde deze set met 25-22 gewonnen. In de tweede set kwam Iza Swinkels aanvallend op stoom, maar stond dezelfde Swinkels passende regelmatig onder druk. Janneke de Vries sloeg op midden menig bal snoeihard binnen, en de set werd eenvoudig binnengehaald met 25-16. Daar waar het talrijke publiek hoopte op een eenvoudige 4-0 overwinning, werd het volgende uur een prachtig schouwspel. Enkele discutabele scheidsrechterlijke beslissingen deden de vlam in de pan slaan, de wedstrijd werd feller, coach Van Bree nam het team enthousiast op sleeptouw om de intimidatie van de tegenstander om te zetten in felheid en mooie scores. Iza Swinkels en Suzy Naus werden de heldinnen van de middag met aanhoudende scores, Febe van den Reek bleef maar strooien met perfecte set-ups, en Anouk van Bree had de zaak in het achterveld uitstekend op orde. Toen de rookwolken waren opgetrokken had Polaris beide sets met 25-22 en 25-23 gewonnen, en was het publiek, en de thuisploeg uiteindelijk de grote winnaar. Door deze 4-0 overwinning heeft Polaris plaats drie ondertussen in het vizier, en laat dat nu de tegenstander zijn komende zaterdag. De vrouwenploeg speelt uit in Panningen tegen het plaatselijke VC Olympia 2 om 16.30 uur.

                     

184 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *