Polaris wint P/D wedstrijden

Voor behoud van de plaats in de derde divisie moesten de dames van VC Polaris zaterdag naar Sliedrecht. Tegenstanders waren Sliedrecht Sport 3 en Fit & Fysio/VC Limac uit Linne. Ondanks een minimale selectie boekte Polaris twee fraaie overwinningen en handhaafde zich daardoor op divisie niveau.

Door afwezigheid van Caya de Wit, Eefje Driessen van Schijndel en Juul Knapen beschikte Polaris zaterdag slechts over een wissel. Bovendien had Floor Merkxs in verband met een handblessure drie weken niet kunnen trainen maar besloot ingetapet de rol van wisselspeler te vervullen. Het thuisspelende Sliedrecht Sport beschikte over een jonge ploeg met veel power in het team maar kon niet verhinderen dat Polaris ijzersterk aan de moeilijke opdracht begon. Met een aantal goede services verscheen een voorsprong van vier punten op het scorebord. De thuisclub herstelde zich van de achterstand en liep uit. Twee time outs zorgden voor meer rust en Sliedrecht werd nerveuzer en begon meer fouten te maken. Uiteindelijk zorgde Luna Beijnsberger met prima service dat met 25-23 de eerste set nipt werd binnengehaald. De tegenstander had een deukje opgelopen en Polaris kreeg vleugels. Met goede servicedruk en blokkeringen werd Sliedrecht onder druk gezet en werd set twee via 25-17 in winst omgezet en de eerste overwinning veilig gesteld.

Coach Gylk Jongstra: “Het duel tussen onze tegenstanders verliep anders dan verwacht. Verrassend genoeg leek Sliedrecht bevrijd van de druk en speelde een uitstekende wedstrijd, die met 2-0 gewonnen werd. Daardoor had Polaris genoeg aan een gewonnen set tegen Limac om de plek in de derde divisie veilig te stellen.”

 

Thriller

De strijd tegen Limac zou uitmonden in een echte thriller. Ook Limac leek bevrijd en speelde met minder spanning. Bij beide ploegen ging het niveau omhoog. In eerste instantie leek Polaris serverend wat minder druk te kunnen leggen en had het verdedigend moeilijk. Limac speelde een alles of niets spelletje en serveerde ijzersterk. Toch bleef de ploeg tot het einde toe knokken voor de ene broodnodige setwinst. Maar liefst vier aanvallende kansen liet het team onbenut en Limac won de eerste set met 27-25. Gylk Jongstra: “Polaris rechtte zijn rug in de tweede set. Floor Merkxs was intussen in het veld gekomen voor Sanne Jurrius. In het begin zocht ze even naar de juiste afstemming maar daarna was ze weer los. De service druk nam toe en binnen de kortste keren stonden we met 11-18 voor. Limac ging krachtiger serveren en als sneeuw voor de zon verdween de voorsprong. Anouk van Bree kwam passend in het veld te staan voor Djinny Knufman en vervulde die rol met glans. Wij knokten voor elk punt en met uitstekende blokkades en services werd het 26-28 en het broodnodige winstpunt binnengehaald. Een geweldige ontlading ontstond binnen het team en met veel passie en inzet werd begonnen aan de verplichte derde set. Polaris speelde bevrijd en Limac was geknakt. Op het einde kregen Sanne Jurrius, Djinny Knufman en Silke van Steenis nog even een extra momentje om hun afscheid wat extra glans te geven. Uitgerekend aanvoerster Silke van Steenis scoorde het laatste punt en kon Polaris zich opmaken voor een nieuw jaar derde divisie. Een mooie afsluiting van een pittig jaar, waarbij we helaas veel blessures hebben gehad. Gelukkig konden we altijd een beroep doen op enkele oud eerste team speelsters. We hebben laten zien thuis te horen in deze divisie en dat is toch voor het eerste jaar een mooie afsluiting.”

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,869 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *