Positief opvoeden van tieners – Oudercursus

Soms kun je als ouder wel eens een steuntje in de rug gebruiken. Voor ouders die gedragsproblemen bij hun kind ervaren (12-17 jaar), thuis, op school, in clubs of met vrienden heeft Leren met LEV, onderdeel van LEVgroep de training Positief opvoeden van tieners ontwikkeld.

Tijdens de training leren deelnemers een positieve band op te bouwen met hun kind, hoe gewenst gedrag bij het kind kan worden gestimuleerd, hoe nieuwe vaardigheden en gedrag aangeleerd kunnen worden en hoe ongewenst gedrag moet worden gehanteerd. De ouders leren over de basisprincipes en opvoedstrategieën van Triple P door middel van observatie, groepsdiscussie, zelf oefenen d.m.v. rollenspelen en het geven en krijgen van feedback. Na iedere bijeenkomst krijgen zij thuisopdrachten mee. Sessie 6 & 7 zijn telefoongesprekken. Tijdens het gesprek evalueert de cursusleider met de ouder hoe het gaat met het toepassen van de vaardigheden in de thuissituatie.

De training, bedoeld voor ouders uit Helmond, bestaat uit: 5 bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur en 2 telefoongesprekken van 15 tot 30 minuten. Aanvang: 21 september.

Meer info en aanmelden:

https://www.lerenmetlev.nl/zinzicht/default.asp?training=43

Aan de training is een eigen bijdrage verbonden van € 45,- per persoon, vnl. een onkostenvergoeding voor het werkboek. Mocht dit een bezwaar zijn voor deelname dan gaan we daarover graag met u in gesprek.

 

1,989 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *