Op zaterdag 15 december vond de presentatie plaats van het hoogverwachte boek “De geschiedenis van Binderen en haar bewoners” .Het boek werd uitgereikt aan de bewoners van het “eiland” Binderen, de voorzitter van de stichting kapel van Binderen en aan wethouder Gaby van den Waardenburg

De auteurs Theo Meulendijks en Egbert Wijnen zijn er in geslaagd, samen met een aantal co-auteurs een aantrekkelijk boek samen te stellen. De informatie over Binderen werd door hen verzameld in archieven van Den Haag tot en met Brussel. De zoektocht naar Binderen nam vele jaren in beslag.

Het boek belicht uiteenlopende facetten van Binderen zoals: de stichting van het klooster in de 13de eeuw, Binderen als buitenplaats met haar illustere bewoners, de bouwgeschiedenis van Binderen en de bezittingen van Binderen. Dit alles en nog meer heeft een rijk geïllustreerd boek opgeleverd van maar liefst 268 pagina’s. Het boek is onder andere te koop bij boekhandel De Ganzenveer in Helmond voor de prijs van 19,95 euro.

Speciaal voor deze gelegenheid werd een kleine expositie ingericht met medewerking van stadsarcheoloog Theo de Jong.

© Foto’s Henk van Dijk

1,795 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *