Afgelopen periode is er door het Gehandicapten Overleg Helmond (GOH) onder leiding van Hein in samenwerking met de Invalidenbond Helmond een onderzoek gedaan naar de toegankelijkheid van huisartsenpraktijken in Helmond.

Hoewel een mens zich niet altijd realiseert hoe gemakkelijk je bij je huisarts binnenwandelt, is dat voor mensen met een beperking toch vaak de vraag. Is het pand rolstoelvriendelijk? Kan je zelf de deur open krijgen om binnen te komen? Kan je als slechtziende de weg wel vinden en is er een aangepast toilet?  Dit zijn slechts een paar voorbeelden waar mensen tegenaan kunnen lopen. Nadat leden van een onderzoeksteam de huisartsenpraktijken hebben bekeken en onderzocht, zijn zij tot de conclusie gekomen dat huisartsenpraktijk ’t Heelhuis in de Ameideflat de koploper is in toegankelijkheid.

Op 29 november, werd dan ook een oorkonde overhandigd aan Huisartsenpraktijk het Heelhuis. Samen met Wethouder Harrie van Dijk van zorg, welzijn en sport, mochten we hen feliciteren met deze eervolle benoeming. En juist door deze actie hoopt het gehandicapten overleg Helmond en de aanwezige ambassadeurs voor de toegankelijkheid, dat we samen in de toekomst eraan werken om onze maatschappij voor alle mensen toegankelijk te maken en te houden.Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website: www.helmond-centrum.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Centrum
Twitter: @Helmondcentrum
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

683 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *