Programma stadscarnaval van de Keiebijters

Carnaval staat voor de deur en de Keiebijters hebben als stadsvereniging weer diverse evenementen op de agenda staan. Net als vorig jaar is het plein voor West-Ende, oftewel het Mizunallen-plein, de centrale plek waar veel carnavalsvierders samenkomen. Het overdekte gedeelte is groter dan vorig jaar en op het podium worden gedurende vier dagen diverse optredens gegeven.

Carnavalszaterdag: openingsfestijn

Op zaterdag 2 maart begint om 13.45 uur het openingsfestijn. Op het Mizunallen-plein overhandigt burgemeester Blanksma de stadssleutel aan Prins Briek XLVI der Keiebijters en een replica aan de andere prinsen. Om 16.11 uur wordt de bekende kei uit de grond getakeld en is carnaval een feit. Er is onder andere een optreden van de Lawineboys. ‘s Avonds vindt het nieuwe Kei-Oranjebal plaats in de Traverse.

Carnavalszondag: optocht

Op zondag 3 maart trekt vanaf 13.30 uur de optocht door de Helmondse binnenstad. De prijsuitreiking vindt plaats op het Mizunallen-plein.

Carnavalsmaandag: Prijsbloaze

Vanaf 13.00 uur wordt de binnenstad gevuld met klanken van de deelnemende kapellen aan het evenement Prijsbloaze. Er zijn diverse buitenpodia waar gespeeld wordt en de afsluiting is op het Mizunallen-plein waar alle kapellen en carnavalsvierders samenkomen.

 Carnavalsdinsdag: Butskes Kroegenreundje

Bij Butskes Kroegenreundje gaat het om het dweilen langs acht cafés en het verzamelen van acht stempels. Deze wordt verkregen bij het vervullen van een opdracht die in ieder café op de dweilers wacht. Een volle stempelkaart kan op het Mizunallen-plein worden ingeruild voor een Butske als herinneringsspeldje. Rond 19.00 uur vindt op het Mizunallen-plein een afsluitend feestje plaats. Een deelnameticket kost € 18,- en is verkrijgbaar op www.keiebijters.nl of bij aanvang om 14.00 uur op het Mizunallen-plein. Je krijgt hiervoor in elk van de acht cafés een drankje.

Om 23.11 uur zakt de kei traditiegetrouw weer in de grond en is het weer een jaar wachten op het feest der feesten.

Kijk voor meer informatie op www.keiebijters.nl.

1,419 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *