Project 2.20 van Helmonds Slavisch Koor met voor Nederland  een unieke aanpak

Het Helmonds Slavisch Koor (HSK) begint het nog prille jaar 2019 met een uniek project, met een voor Nederland ongekende aanpak, waarbij op 28 maart 2020 een groots optreden plaatsvindt in Theater Speelhuis te Helmond.

Het koor gaat in het nieuwe jaar van start met het Project 2.20 met als ondertitel: ‘HSK on world tour’. Bij een wereldtournee horen uiteraard wereldburgers. Behalve de van origine Nederlandse leden van het koor maken op dit ogenblik al een aantal wereldburgers van buiten Nederland deel uit van het HSK  (o.a. uit Rusland, Tsjechië, Marokko en Oekraïne).

Nu is men opzoek naar mensen die de Nederlandse taal van huis uit spreken (zeg maar ‘de autochtoon’, oftewel de Zuid-Oost Brabander) maar, bij dit project nodigen ze ook mensen uit die onze taal nog niet (helemaal) onder de knie hebben.

Bijzondere aanpak: leerlingen als tolk

Om binnen het project met niet-Nederlands sprekenden mensen te kunnen communiceren is samenwerking gezocht met de Voortgezet Onderwijsscholen in Helmond: Carolus Borromeus College, Dr. Knippenberg College en het Jan van Brabant College. Leerlingen van die scholen gaan in het kader van hun maatschappelijke stage (MaS) als tolk optreden. Zij zoeken in het kader van hun MaS in hun omgeving naar personen die graag zingen maar vanwege de taal zich niet kunnen/durven aan te sluiten bij een koor.

Tijdens de repetities, die op woensdag 21 augustus 2019 starten, komen zij samen met de geïnteresseerde wekelijks repeteren. Een kleine groep van HSK leden, die zelf op maandagavond repeteren,  gaat met alle nieuwkomers (zowel autochtoon als allochtoon) gedurende 30 weken muziekwerken van populair klassiek tot folksongs instuderen. Hierbij komen o.a. aan bod: Nabucco (van Verdi), De 12 Rovers (anonieme componist), Bohemian Rhapsody (van Queen), het Gloria uit Missa Criolla (van Ramírez), Erile Baboye (anonieme componist).

Mocht de leerling-tolk in zijn omgeving niemand vinden, dan heeft stichting LEV-groep en het ROC Ter AA toegezegd om medewerking te verlenen om een match tot stand te brengen.

Toneelgroep Genesius

Tijdens de ‘World tour’ worden alle werelddelen aangedaan d.m.v. uit te voeren bekende muzikale werken. De wereldreis vertrekt vanuit het Slavische deel van Europa, gaat via West-Europa naar Afrika, Noord- en Zuid Amerika, Australië en Azië om weer terug te keren naar het vertrekpunt in het Slavisch taalgedeelte.

Toneelgroep Genesius zorgt op de wereldreis voor de rode draad middels hun alom befaamde toneelspel. Er wordt gezongen met begeleiding van een orkest, piano en/of accordeon maar eveneens à capella. Zangpedagoog Dhr. Bröcheler verzorgt enkele malen de zangtechniek.

Voor meer informatie ga naar: www.helmondsslavischkoor.com

Ga voor aanmelding naar info@helmondsslavischkoor.com

Na aanmelding wordt spoedig contact met je opgenomen.


Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website: www.helmond-centrum.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Centrum
Twitter: @Helmondcentrum
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

787 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *