Project voor ouderen uit de Helmondse binnenstad die graag meer contact willen: ‘Samen uit Samen Thuis’

Wat was het gezellig tijdens de laatste frietavond van december vorig jaar bij Keyserinnedael! Aan een lange tafel zaten oude bekenden en nieuwe gezichten in het sfeervolle restaurant achter een lekker bord friet met allerlei ‘happen’. Er werd gelachen, er werden verhalen verteld en naar elkaars herinneringen geluisterd. Buiten was het donker en koud, maar binnen hartverwarmend. Kortom, een heerlijk avondje uit voor ouderen uit de Helmondse binnenstad en centrum (inclusief Overspoor, Annawijk en Suytkade).

AutoMaatje Helmond, LEVgroep en twee heel enthousiaste vrijwilligers van LEVgroep verzorgen in nauwe samenwerking met Keyserinnedael de frietavonden van het project ‘Samen uit Samen thuis’. Eenzame ouderen uit de wijk worden door vrijwillige chauffeurs van AutoMaatje opgehaald en na afloop weer thuis gebracht. De vrijwilligers nemen ook gewoon deel aan de avond. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Het project wordt gesponsord en ondersteund door Gemeente Helmond, Rabobank, Wijkmanagement Helmond, Wijkraad Binnenstad Oost, Wijkraad Centrum en LEVgroep. Andere samenwerkingspartners zijn Zorgboog, Savantzorg, Speeltuin Leonardus en Bestuur Wijkcentrum De Fonkel. De frietavond is een vast uitje, maar in januari 2019 staat bijvoorbeeld ook een bezoek aan ‘Eten in de wijk’ in wijkhuis De Fonkel op het programma. Natuurlijk verzinnen de organisatoren van ‘Samen uit Samen thuis’ voor 2019 nog meer leuke activiteiten voor de deelnemers en sluiten zij aan bij al bestaande uitjes, zoals die in de Ameideflat.

Voor informatie over het ‘Samen uit Samen thuis’ project kan worden gebeld naar Wafae Louw of Anke Bezemer van team Centrum-Binnenstad van LEVgroep via 0492-598989 of gemaild naar vipcentrum-binnenstad@levgroep.nl

Bij bovenstaand telefoonnummer en e-mailadres kunt u ook terecht voor meer informatie over het vrijwilligerswerk als gastvrouw/heer van het project ‘Samen uit Samen thuis’ of als chauffeur bij AutoMaatje.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

809 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *