Provinciale Statenverkiezingen

Op 20 maart zijn er verkiezingen voor zowel de Provinciale Staten als de waterschappen. Aan de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Brabant doen 16 partijen mee:

50Plus D66 Lokaal Brabant PVV
CDA Denk Ouderen Appèl – Hart voor Brabant Senioren Brabant
ChristenUnie-SGP Forum voor democratie Partij voor de dieren SP
Code Oranje GroenLinks PvdA VVD

Helmondse kandidaten

Wij gingen op zoek naar de kandidaten die uit Helmond komen. Niet alle politieke partijen tonen de woonplaats van hun kandidaten. Voor zover wij op de websites van de partijen kunnen vinden is er in ieder geval een lijsttrekker uit Helmond: Stijn Smeulders (PvdA). Bij 50Plus staat Rinuw van Weert op de tweede plaats en bij ChristenUnie-SGP staat Albert Spijker op de derde plaats. Bij D66 vinden we de enige kandidaat uit Helmond pas op plek 37: Jochem van den Boogaard. Hij vertegenwoordigt, samen met enkele andere jonge gemeenteraadsleden, op dit moment de jongeren in de gemeenteraad van Helmond. Hij wil dit nu ook doen in de provincie.

Andere kandidaten uit Helmond die wij konden traceren zijn Husayin Bahar (CDA, plaats 12), Holke Flapper (CDA, 32), Rene van Lierop (50 Plus, 16), Lodewijk den Breejen (CU-SGP, 28) en Petra Downs-Hovestadt (Code Oranje, 11).

Stemwijzer

Eerder meldden we al de link naar de stemwijzer voor de waterschapsverkiezingen. De stemwijzer voor de Provinciale Staten verkiezingen in Noord-Brabant is hier te vinden.

Meer informatie

Meer informatie over de verkiezingen, zoals de partijprogramma’s, is te vinden op https://verkiezingen.brabant.nl/

666 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *