Het feestje vanwege het 35-jarig bestaan van de Reddingsklos werd ’s morgens al gevierd in het zwembad met de andere leden. Zaterdagavond 30 juni kwamen een groot aantal leden van de Helmondse reddingsbrigade bijeen bij hun nieuwe clubhuis en werd na een officiële openingshandeling door burgemeester Elly Blanksma, geholpen door de jeugdige Elise en Jordy, ook nog een feest gevierd, met barbecue, muziek en een drankje.

Al 35 jaar spannen de leden van de Helmondse reddingsbrigade zich in, om mensen te redden. Toen ze twee jaar geleden noodgedwongen moesten verhuizen kregen ze van de gemeente hulp en werden ze gewezen op de huidige locatie. Van een kale loods hebben de leden een mooi clubgebouw gemaakt, met een aparte keuken erin en een toilet, want dat ontbrak ook in het pand.

Wethouder Erik de Vries zou de officiële opening verrichten, echter hij vond het zo belangrijk dat hij burgemeester Elly Blanksma heeft gevraagd om er bij deze opening een speciale dag van te maken en het clubgebouw te komen openen.

‘Daaraan heb ik graag mijn medewerking toegezegd,’ aldus Blanksma. ‘Jullie aanwezigheid bij festiviteiten en evenementen is voor de veiligheid van de bezoekers heel belangrijk. Ik mag af en toe een medaille van het Carnegie heldenfonds uitreiken en weet hoe belangrijk het is, dat mensen zich voor een medemens inzetten om levens te redden. In dat kader is er geen mooiere club dan die van jullie; iedereen bedankt voor al jullie inzet!’

De burgemeester had als blijk van waardering een mooie bos bloemen voor de voorzitter van de vereniging, waarvan het bestuur uitsluitend uit vrouwen bestaat.

Na haar toespraak mochten Elise en Jordy meehelpen met het doorknippen van het lint en kreeg het gezelschap een rondleiding door het clubhuis.

Nadat de burgemeester en alle pers waren vertrokken, werd de avond voortgezet met muziek, barbecue en een drankje. Met dank aan alle ondernemers in Helmond, want het feest werd gesponsord door velen van hen, zodat de Reddingsklos, die het ondanks beperkte middelen moet zien te redden, toch een groot feest kon organiseren.

De Reddingsklos heeft momenteel 250 leden. Vanaf 4 jaar kunnen de kleinste deelnemers al zwemles krijgen en na het behalen van de benodigde diploma’s kunnen de leden vanaf 16 jaar worden ingezet bij reddingstaken.

De Reddingsklos wordt enkele keren per jaar ingezet bij activiteiten, zoals recentelijk de Drakenbootraces.

Inmiddels zijn zij ook een samenwerking aangegaan met De Helmondse Watervrienden.

Wil je meer weten over de Helmondse Reddingsbrigade, neem dan een kijkje op de website.

https://www.dereddingsklos.nl/

Foto’s en tekst Anja Donkers

Video: Erwin Peek

 

 

2,093 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *