Waarom uw hond aan de lijn moet blijven…

Voor de derde keer dit jaar bereikte bij de commissie Groen van de wijkraad Mierlo-Hout het bericht dat er weer een ree is verdronken in het kanaal.

Met behulp van de Dierenambulance Helmond werd het dier naar de kant gehaald. Frans Schamper is een van de leden van de Commissie Groen die dagelijks in het Goor is te vinden. Hij wijt het verlies van de jonge ree aan de wandelaars die hun hond niet aan de riem houden, waardoor deze de reeën opjagen en zij in het kanaal terecht komen en verdrinken. Er is al veel gedaan om de reeën die in het kanaal terecht komen te helpen weer op de kant te komen. Frans vertelt en laat zien wat er is gerealiseerd.

Er zijn al eerder reeën verdronken in het kanaal en nadat enkele bezorgde natuurliefhebbers dit hadden aangekaart bij de gemeente Eindhoven, die eigenaar is van het Eindhovensch Kanaal, heeft deze zich van de goede kant laten zien en enkele ‘uitstapplaatsen’ gemaakt voor de reeën.

Frans: ‘De oevers van het kanaal zijn veel te hoog, als een ree erin valt, dan kan deze er niet meer zelfstandig uit. Ze kunnen wel een korte tijd zwemmen. Dus door op enkele plaatsen langs het kanaal de oever te verlagen en het riet weg te maaien, zien de reeën waar ze er uit kunnen.’ Frans hoopt ook dat de mensen de honden aan de lijn houden, zodat de reeën niet worden opgejaagd en ook niet in het kanaal terecht komen.

We fietsen dus een stuk langs het kanaal en Frans Schamper laat aan zijn collega commissielid Mario Coolen zien hoe de uitstapplaatsen er uit zien en waar deze te vinden zijn. Ditisonzewijk.nl heeft in opdracht van wijkraad Mierlo-Hout een korte video-impressie gemaakt van het fietstochtje.

Er wordt regelmatig gecontroleerd of u uw hond aan de lijn houdt en er wordt niet meer gewaarschuwd, maar streng gehandhaafd. Een boete voor het laten loslopen van uw hond in het natuurgebied kost 90 euro.

Voor meer informatie mail naar commissiegroen@wijkraadmierlohout.nl


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, cultuur, kunst, calamiteiten, evenementen, zakelijk, activiteiten-kalender, startpagina per wijk, overzicht-ondernemers in de wijk, wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

1,712 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *