• Lambertuskerk 11-10-2018 Henk v DijkD-I-O-W (3)
  • Lambertuskerk 11-10-2018 Henk v DijkD-I-O-W (5)
  • Lambertuskerk 11-10-2018 Henk v DijkD-I-O-W (2)

Studenten van Sint Lucas in Boxtel afd. restauratie decoratie , gaan vanaf 22 oktober starten met de, aan de linkerzijde achter het altaar, aanwezige muurschilderingen te restaureren.

Pastoor E. Seidel is 29 augustus naar Boxtel getogen om  persoonlijk de opdracht te verstrekken voor het restaureren van de schilderingen aan de eindexamenklas.
Vanaf die datum hebben de studenten uitgebreid onderzoek gedaan welke middelen en materialen nodig zijn voor het herstellen en aanbrengen van de ontbrekende  afbeeldingen.
Op 10 oktober hebben de studenten hun plan van aanpak gepresenteerd aan de eindexamencommissie, rijksgecommitteerde en pastoor Seidel. Na wat aanvullingen en vragen is de opdracht definitief verstrekt aan de studenten zodat ze  op 22 oktober van start kunnen gaan.
De muurschilderingen zijn verdeeld in 3 projecten zodat per project 3 of 4 studenten werkzaam zijn. 

Afgelopen periode van april tot eind mei hebben studenten van Sint Lucas de muurschilderingen aan de rechter zijde gerestaureerd als eindexamen opdracht.  In voorgaande jaren hebben de studenten van Sint Lucas  alle   altaren en beelden in de Lambertuskerk en de Sint Jozefkerk gerestaureerd.


 © Foto’s Henk van Dijk

1,349 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *