Rijpelberg: doortocht van Kennedymarslopers werd een groot feest.

Dit weekend, 7 en 8 juli werd er weer de Kennedymars gelopen vanuit Someren met een nieuwe route, die ook door de wijk Rijpelberg zou lopen. Daarom werd met hulp van Belangengroep Rijpelberg door een aantal vrijwilligers een evenement georganiseerd rondom de Kennedymars.

Er was een groot feestterrein, de kinderen konden tot 22.00 uur spelen in de speeltuin en op het grote podium verzorgden enkele artiesten een optreden. Dit was het Duo NL (Chris en Willejan), zanger Frank Verkooyen en de dj Patrick Vincent. Het beloofde een mooie gezellige muzikale avond te worden, het plein liep al lekker vol.

Op het Utrechtplein was ook een groot en gezellig terras ingericht want de lopers moesten over het plein richting het terrein bij de kerk lopen. Ook daar was het bomvol. Een zangeres deed pogingen de mensen te vermaken wat aardig lukte, maar zodra er enkele lopers langs kwamen begon het publiek hard te juichen en te klappen zodat de zangeres bijna niet meer te horen was. Maar op beide locaties waar de lopers langs kwamen was het erg gezellig vertoeven.

Er waren al mensen langs de kant gaan zitten met hun mee gebrachte stoeltjes en er was een bord geplaatst met de tekst: Wellkom in de Rijpel. Iedereen merkte op dat er twee keer een L geschreven was, maar dat mocht de pret niet drukken. En de lopers zouden het niet opmerken omdat zij genoeg aan hun wandeltocht hadden. Op het punt dat de lopers onder het bord door liepen hadden ze ongeveer 25 km wandelen achter de rug en dus nog 55 km te gaan. Het publiek was in oppebeste stemming en de bewoners van deze straten waren dik tevreden met zo’n mensenmassa. Het bracht wat leven in de brouwerij. En of het volgend jaar weer zo zal gaan? Het is in ieder geval voor herhaling vatbaar!

Verslag en fotografie: Hans Choufoer.

1,015 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *