• Kerstmarkt R'hof171216diowHCH (10)
  • Kerstmarkt R'hof171216diowHCH (12)
  • Kerstmarkt R'hof171216diowHCH (20)

Als je bij WZC Rivierenhof binnen wandelt voor de kerstmarkt, waan je je in de vroegere tijd van Anton Pieck of Charles Dickens. Overal liepen nostalgische figuren rond. Een straatveger, wasvrouwen, een jong moedertje compleet met ouderwetse kinderwagen, de schoorsteenveger en natuurlijk enkele bakkers, Verder nog meer mooi uitgedoste figuren zoals “nette” heren met hoge hoed en deftige dames met een arrogante blik op het “gewone” volk werpend. Het was alsof de middeleeuwen weer werkelijkheid was geworden.

Niets is minder waar. Het was een decor van de kerstmarkt in de Rivierenhof en het was er heel erg druk. Alle stoelen waren bezet en de vrijwilligsters bleven andere stoelen aanslepen. Maar er heerste een opgelaten en gezellige sfeer. Iedereen had er zin in. De kerstkramen stonden in een kring aan de zijkant hun kleurige en fleurige waren uitgestald met in het midden gezellige gedekte  tafels waaraan de bewoners vrolijk ratelden en kletsten alsof het een lieve lust was. Het was inmiddels zo druk geworden dat er bezoekers in de lange gang tegen de muur stonden. Na een kort welkomstwoord van Anja van Bergen, die iedereen een gezellige middag (en avond) wenste kondigde zij het inmiddels bekende koor Pabo aan. De leden van het koor waren allemaal in Dickens stijl gekleed wat het geheel in de zaal nog vrolijker maakte. Pabo is bijna overal te vinden waar het gezellig en sfeervol is en met hun optredens maken zij de kerst evenementen tot een ware happening. Zij hadden pas de derde prijs gewonnen in de landelijke wedstrijden dus we hebben het hier wel over een topkoor. Dat blijkt ook wel uit het kerstrepertoire die zij brengen. Alle bekende kerstliedjes komen voorbij en waar het mogelijk is zingt het publiek vrolijk mee. Kerstmis op en top.
De kramen aan de kanten lagen vol kleur en fleur te pronken. Van dekens tot kerstversieringen, prachtige artikelen van brooddeeg in de mooiste en helderste kleuren. Er stond een kraam met alleen maar knuffels eveneens ook in de leukste vormen en heldere kleuren. Eigenlijk stond er te veel om op te noemen. De kraamhouders hadden schijnbaar een goede dag want overal was het druk en veel artikelen verwisselden van eigenaar.
De organisatie van de Rivierenhof waren zeer content en iedereen had het er reuze naar de zin. En eerlijk gezegd; het was ook gezellig en de sfeer was erg goed. Wat is er nu mooier dan een gezellige middag in aanloop naar het grote kerstfeest. Ook hier bleek deze middag weer een succes. Mooier kan het niet….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer
Zie ook een video-replay van de livestream gemaakt door Jason Gerritsen

 

Meer-Brouwhuis-digitaal-wijk-nieuws:
www.brouwhuis.ditisonzewijk.nl
Facebook: Brouwhuis
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over ,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Activiteiten-Kalender, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

2,212 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *