Het was al lang van te voren aangekondigd: een bezoek van het B&W aan de wijk Rijpelberg. Veel mensen keken er naar uit want er was best wel iets te doen en te veranderen in de Rijpel. Verkeersongelukken, overschrijden van de snelheidslimiet, de ergernis van de bewoners over het wild groeiende onkruid, maar er waren ook leuke dingen te zien en te doen.

Zoals het in gebruik nemen van de nieuwe tennisbaan bij tennisvereniging ’t Lobke. Het heet padel tennis, een mix van tennis en squash. Of de felicitaties van de burgemeester aan het echtpaar dat 65 jaar getrouwd was.

Dus was er afgesproken bij het kerkje en de Emté, zodat er daar de rondrit kon beginnen. Opvallender kon het niet: de mensen keken vreemd op toen er een huifkar met bijzonder mooie paarden aan kwam rijden om het bezoek te vervoeren. Normaal gesproken zie je huifkarren bijna alleen maar in beboste gebieden, nu reed er een door de wijk over de doorgaande weg.

Helemaal verbaasd waren de toeschouwers toen ze ontdekten dat er hoog bezoek in de huifkar zat. De burgemeester en zes wethouders. Dan was er volgens hen iets speciaals te doen in de wijk. Begeleid door de wijkagenten en enkele mensen van het preventie team van de Rijpel, gevolgd door een fietsende fotograaf en een cameraman op de brommer, gekker kon het niet worden… Aangezien de huifkar geen snelheid kon maken kwamen er af en toe auto’s aan rijden die er achter moesten blijven om geen ongelukken te maken bij het inhalen.

Vele malen zag je de ergernis van de chauffeurs op de gezichten, maar er was niets aan te doen. Zij durfden ook geen snelheid te maken bij het zien van de wijkagenten. De rit ging vanaf het Groningenhof richting de Axelrode waar een korte stop werd gemaakt. Daar woonden een echtpaar die al zestig jaar getrouwd waren en mevrouw Blanksma vond dit een dikke bos bloemen waard.

Vervolgens ging de tocht richting tennisvereniging ’t Lobke waar de mensen kennis maakten met het Padeltennis. De vereniging heeft er een baan gemaakt dat alleen voor het Padeltennis geschikt is. Padeltennis is een mix van tennis en squash. Het bezoek werd ontvangen door Leo Thielen van het bestuur en Manon Sprengers, die de PR en communicatie doet bij de vereniging. Een kleine toespraak van Theo en hij nodigde de burgemeester en wethouders uit om een balletje te slaan. Sportief als de burgemeester was trok zij vlug even andere (meegebrachte) schoenen aan en liep naar de felblauwe baan. Maar zij kon het niet laten even wethouders Stienen en de Leeuw uit te dagen voor een spelletje. Grote hilariteit want ze waren alle vier (ondertussen was wethouder Smeulders ook op de baan gelopen) toch wel bedreven in de sport.

De charmante en goedlachse Manon Sprengers kreeg de microfoon van ditisonzewijk.nl aangereikt en als een zeer ervaren verslaggeefster leverde zij het commentaar.

Maar het was tijd om verder te gaan. De tocht vervolgde en nu reed men richting  wijkhuis De Brem, wat tevens het eindpunt was. Maar onderweg werd de huifkar tegengehouden door een wijkagent. Iedereen  was verbaasd tot de andere agent ineens de huifkar in kwam en de burgemeester zomaar een groot  boeket  wildbloemen, opgesierd met hennepplanten, aanbood, tot grote hilariteit van de medereizigers. Aangeboden door de bewoners van Rijpelberg, werd er bijverteld. Het was industriële hennep dus niet schadelijk zoals de hennep die bekend staat als drugs.

Maar uiteindelijk eindigde de rit bij de Brem waar nog nagepraat werd over de middag. Het is bekend dat er een nieuwe stichting komt die de Brem overneemt van de LEV groep. Wat er dan gebeuren gaat is nog niet bekend maar de doelstelling is wel om het wijkhuis een beetje  meer kennis te laten maken met de bewoners van Rijpelberg. Het was in ieder geval een nuttige en gezellige middag die waarschijnlijk wel vruchten zal afwerpen in de toekomst. We wachten wel af…

Verslag: Hans Choufoer

2,367 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *